Fondatorul Frontului Popular pentru Eliberarea Palestinei (FPLP), George Habash (82 de ani), a murit simbata, la Amman, unde locuia de mai multi ani. El fusese spitalizat acum zece zile din cauza unor probleme cardiace. Nascut la Lydda (in preze
Fondatorul Frontului Popular pentru Eliberarea Palestinei (FPLP), George Habash (82 de ani), a murit simbata, la Amman, unde locuia de mai multi ani. El fusese spitalizat acum zece zile din cauza unor probleme cardiace. Nascut la Lydda (in prezent Lod, Israel), in 1925, Habash era bolnav de mai multi ani si locuia in Iordania, tara sotiei sale. Sustinator intransigent al nationalismului palestinian, tribun revolutionar care aprindea publicul, Habash a fondat FPLP la Damasc, in 1967, fiind ales secretar general al miscarii de rezistenta palestiniana. El a trait mult timp in exil in Siria si a parasit conducerea FPLP in 2000, raminind pina la capat intransigent in privinta Israelului. (S.M.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.