Presedintele italian Giorgio Napolitano a demarat ieri discutiile referitoare la criza guvernamentala cu liderii politici, acestea urmand sa se incheie marti. Premierul Romano Prodi a demisionat joi dupa ce a pierdut votul de incredere al Senatului,
Presedintele italian Giorgio Napolitano a demarat ieri discutiile referitoare la criza guvernamentala cu liderii politici, acestea urmand sa se incheie marti. Premierul Romano Prodi a demisionat joi dupa ce a pierdut votul de incredere al Senatului, la doar 20 de luni dupa ce a preluat puterea. Caderea Guvernului Prodi a fost salutata de dreapta italiana, care pledeaza pentru alegeri anticipate. Anuntarea rezultatelor in camera superioara a fost intampinata cu aplauze de catre senatorii de dreapta. Prodi a parasit Senatul inainte de anuntarea rezultatului. „Acum, trebuie sa mergem la vot“, a jubilat liderul dreptei, Silvio Berlusconi.

Primarul Romei are planuri ascunse
In tabara de stanga, formatiunea cea mai importanta, noul Partid Democrat (PD) al primarului Romei, Walter Veltroni (foto dreapta), pledeaza pentru un guvern interimar deoarece apreciaza ca o intoarcere la urne cu legea actuala va fi cea mai „proasta“ solutie. Ultimele sondaje crediteaza dreapta, condusa de fostul premier Silvio Berlusconi, cu 54,5-56 la suta din voturi, fata de 44-45 de procente cat ar obtine tabara de stanga. Dar primarul Romei, care are o retorica antiromaneasca, pare sa aiba un alt plan in minte. O parte a presei italiene apreciaza ca Veltroni este autorul crizei care a provocat caderea colegului sau de partid. Rosy Bindi, membru PD, a apreciat ca Veltroni vrea sa mearga la alegeri si a actionat in consecinta.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.