Senatorul Peter Eckstein Kovacs a declarat sambata, la Tg. Mures, ca situatia de la Ministerul Justitiei risca sa se complice odata cu finalul interminatului lui Teodor Melescanu, transmite corespondentul NewsIn.”Presedintele face un abuz. Spu
Senatorul Peter Eckstein Kovacs a declarat sambata, la Tg. Mures, ca situatia de la Ministerul Justitiei risca sa se complice odata cu finalul interminatului lui Teodor Melescanu, transmite corespondentul NewsIn.”Presedintele face un abuz. Spune ca el numeste. Dar raspunderea este a primului ministru. Este abuziv si vor veni noi complicatii; mandatul domnului Melescanu ca interimar se apropie de sfarsit si vom sta acolo fara ministru de justitie. Soarele va rasari, nicio problema, dar nu este un lucru normal”, a spus senatorul. Eckstein Kovacs a adaugat ca presedintele Basescu face un abuz pentru ca refuza sa o numeasca la Minsterul Justitiei pe Norica Nicolai, si ca ar vota favorabil daca s-ar pune inca o data problema suspendarii din functie a sefului statului.Guvernul a sesizat joi, 23 ianuarie, Curtea Constitutionala, in legatura cu blocajul survenit la Ministerul Justitiei, prin refuzul presedintelui Traian Basescu de a semna decretul de numire a Noricai Nicolai.

"Primul-Ministru Calin Popescu-Tariceanu a transmis astazi (joi, n.r.) presedintelui Curtii Constitutionale o sesizare prin care se solicita Cur tii sa constate existenta unui conflict juridic de natura constitutionala, in sensul art.146, lit.e din Constitutie, intre Guvernul Romaniei si Presedintele Romaniei, cauzat de refuzul Presedintelui de a da curs propunerii inaintate de Primul-ministru cu privire la numirea in functia de ministru al justitiei a doamnei Norica Nicolai", se arata intr-un comunicat de presa al Guvernului, remis joi agentiei NewsIn.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.