Sute de oameni, copii si adulti, au umplut centrul Sibiului, sambata, pentru a urmari Carnavalul Lolelor, o veche traditie saseasca, transmite corespondentul NewsIn.Adultii si copii, mascati si inarmati cu biciuri si talangi, au defilat si au dansat
Sute de oameni, copii si adulti, au umplut centrul Sibiului, sambata, pentru a urmari Carnavalul Lolelor, o veche traditie saseasca, transmite corespondentul NewsIn.Adultii si copii, mascati si inarmati cu biciuri si talangi, au defilat si au dansat. Personajele numite, potrivit obiceiului, „lole", au impartit mii de gogosi trecatorilor care au acceptat sa se prinda in dansul mascatilor."Carnavalul lolelor" reunea in urma cu sute de ani vechile bresle mestesugaresti din localitatea sibiana Agnita si a aparut, se pare, in urma unei invazii turcesti. Legendele spun ca, de frica cotropitorilor, toata lumea s-a ascuns, cu exceptie unei femei, pe nume Lola.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.