Ministerul sloven de externe a anuntat vineri deschiderea unei anchete privind difuzarea in presa a unui "document intern" al guvernului american in care Washingtonul ar fi sugerat "directive" presedintiei slovene a Uniunii Europene, transmite AFP.
Ministerul sloven de externe a anuntat vineri deschiderea unei anchete privind difuzarea in presa a unui "document intern" al guvernului american in care Washingtonul ar fi sugerat "directive" presedintiei slovene a Uniunii Europene, transmite AFP. "Am lansat investigatii asupra cauzelor si contextului publicarii neautorizate a unui document intern" al guvernului american, aparut vineri in cotidianul sloven Dnevnik, a anuntat ministerul intr-un comunicat. Ministerul nu a negat autenticitatea documentului, potrivit caruia secretarul de stat adjunct pentru afaceri europene Daniel Fried ar fi sugerat presedintiei slovene a Uniunii sa fie "printre primele din UE care vor recunoaste indepedenta Kosovo". Cotidianul se referea la o reuniune dintre Fried si secretarul de stat sloven Mitja Drobnic de la Washington din 24 decembrie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.