Un reporter de la “The Sun” a mers la Scoala nr. 1 din Tandarei, unde a aflat ca 160 de elevi au disparut incepand de anul trecut, iar profesorii banuiesc ca au plecat din tara pentru a cersi si fura in Marea Britanie."Toti au plecat - a
Un reporter de la “The Sun” a mers la Scoala nr. 1 din Tandarei, unde a aflat ca 160 de elevi au disparut incepand de anul trecut, iar profesorii banuiesc ca au plecat din tara pentru a cersi si fura in Marea Britanie."Toti au plecat - au plecat in Anglia", spune diriginta Steluta Mitrea, uitandu-se la bancile goale al copiilor romi din clasa ei. Clasa a V-a mai are doar 10 dintre cei 25 de elevi. "Nimeni nu stie exact cine va mai disparea. Pur si simplu nu mai vin la scoala si nu ii mai vedem niciodata", spune profesoara in varsta de 40 de ani, care preda la Tandarei de 16 ani. Politia din localitate neaga fenomenul si nu a fost capabila sa trimita la Parchet nici macar un dosar de trafic de persoane. Mai mult, politistii neaga legatura dintre migratie si scaderea infractionalitatii in Tanderei, pe care au raportat-o ca realizare proprie. Problema migrantilor infractori proveniti din tara noastra a incins spiritele in Marea Britanie, englezii motivand refuzul vizelor pentru romani prin teama de o invazie rroma.

Tabloidul britanic The Sun pub lica un reportaj despre traficul de minori proveniti din Tandarei, oras desemnat de politia britanica drept sursa problemei, dupa o operatiune impotriva cersetorilor si hotilor romani soldata cu arestarea a 25 de persoane la Londra. "Este foarte ingrijorator pentru scoala si problema devine din ce in ce mai mare. Toata lumea stie aici despre banii pe care ii da statul in Marea Britanie, serviciile sociale si scoli. Banuim ca parintii se duc acolo din aceste motive si isi suplimenteaza veniturile trimitandu-si copii pe strazi sa cerseasca. E trist, dar nu putem face nimic pentru a-i opri".

Porecla “Maradona- Mana lui Dumnezeu” a prins si in Anglia
Cu un an in urma, inainte de aderarea Romaniei la UE, scoala cu pereti verzi la care preda Steluta si-a deschis portile cu 650 de elevi. "Acum au mai ramas 490 si numarul lor scade in fiecare zi. Cei 160 care lipsesc sunt toti tigani si trebuie sa recunosc ca probabil sunt toti in strainatate. Nu pot sa spun cu certitudine ca au plecat din tara pentru ca noi nu avem niciun control asupra lor - pur si simplu vedem ca nu mai vin la scoala si auzim tot felul de povesti. Aceasta parte a comunitatii noastre nu ne raspunde la intrebari".

Steluta deschide un album cu fotografiile elevilor si arata cu degetul elevii care lipsesc. "Anglia, Anglia, Anglia, Spania, Franta, Anglia".


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.