Un fapt fara precedent urmeaza a se petrece intr-o tara islamica trecuta pe lista neagra a comunitatii internationale: producatorii iranieni pregatesc un film despre viata lui Iisus, vazuta din perspectiva islamica, informeaza site-ul Catholica. Fil
Un fapt fara precedent urmeaza a se petrece intr-o tara islamica trecuta pe lista neagra a comunitatii internationale: producatorii iranieni pregatesc un film despre viata lui Iisus, vazuta din perspectiva islamica, informeaza site-ul Catholica. Filmul se va numi “Iisus, Duhul lui Dumnezeu” si se bazeaza pe invataturile Coranului, care il cinsteste pe Iisus ca pe un profet, dar nu iL recunoaste ca Fiu al lui Dumnezeu. Evenimentul este inedit, cu atåt mai mult, cu cåt el se va materializa intr-o perioada in care in comandamentele marilor puteri militare occidentale planurile unui atac asupra Iranului sunt aproape finalizate. Pornind de la aceasta stire, am considerat ca este interesant de stiut cum este vazut Iisus in Coran.

Regizorul Nader Talebzadeh, cel caruia i s-a incredintat acest proiect, a declarat ca varianta finala a filmului sau va fi mai buna ca “Patimile lui Hristos” a lui Mel Gipson, film de mare succes si in lumea araba.

Lovitura de imagine sau nu, dar in acest inedit demers cinematografic este implicat si controversatul presedinte iranian Mahmud Ahmadinejad, care va fi patron de onoare a l filmului pentru care se vor cheltui nu mai putin de 50 de milioane de dolari, un record pentru cinematografia iraniana. Dar sa vedem cum este vazut Iisus Hristos in cartea sfanta a musulmanilor.

Iisus, profet care i-a precedat lui Mahomed
In viziunea Coranului, Iisus este considerat unul dintre profetii care i-au precedat ultimului si celui mai mare profet al cuvantului lui Dumnezeu, Mahomed, care vorbeste deseori despre El pe un ton polemic, dar nu indreptat impotriva lui Iisus, ci impotriva crestinilor, considerati de Mahomed responsabili de falsificarea imaginii lui Iisus si a invataturilor Sale. Mahomed se considera un fel de salvator al adevaratului profil si rol al lui Iisus Hristos in istoria mantuirii. Principalul repros facut crestinilor este acela de a-I fi transformat pe Iisus si pe Fecioara Maria in adevarati „dumnezei“. Mahomed respinge asadar calitatea de Fiu al lui Dumnezeu pentru Iisus Hristos, pe care il numeste profet.

Amintit de 14 ori, alaturi de Avraam si Moise
Iisus este amintit in Coran in patrusprezece capitole, fiind alaturi de Avraam si Moise intre cele mai des consemnate personaje biblice. Mai mult, El face parte din istoria mantuirii neamului omenesc. Iisus este numit „fiul Mariei“, care era fecioara. Iosif, logodnicul Mariei, nu este pomenit in Coran.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.