Ieri, s-a incheiat saptamana de rugaciune pentru unitatea crestinilor, care anul acesta a avut ca motto cuvintele apostolului Pavel: „Rugati-va neincetat“. Manifestarile ecumenice din acest an au avut o semnificatie aparte, avand in vede
Ieri, s-a incheiat saptamana de rugaciune pentru unitatea crestinilor, care anul acesta a avut ca motto cuvintele apostolului Pavel: „Rugati-va neincetat“. Manifestarile ecumenice din acest an au avut o semnificatie aparte, avand in vedere faptul ca saptamana de rugaciune pentru unitatea crestinilor a ajuns la numarul 100.

Comentand tema din acest an, pr. Federico Lombardi, directorul Biroului de Presa al Vaticanului, a afirmat ca in acesti 100 de ani “miscarea ecumenica a urmat un drum lung, dar sufletul ei ramane intotdeauna rugaciunea, deoarece unitatea crestinilor nu poate fi decat un dar de la Dumnezeu, care trebuie sa fie cerut cu statornicie si insistenta. Rugaciunea ne da taria de a ne lasa formati de actiunea lui Dumnezeu, care ne purifica si ne daruieste harul de a indeplini planul Sau de mantuire. Rugaciunea schimba mentalitatea noastra si ii ajuta pe crestini sa ii considere pe ceilalti frati fii ai aceluiasi Tata. Rugaciunea educa si insoteste, propune si transmite adevarul, lumina, viata, iubirea care este Hristos, Mantuitorul omenirii. Pr.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.