STRAJA - 300 de euro, o tabara de schi in Romania
Statiunile montane se bat acum pe copiii care vor veni in taberele de schi programate in vacanta care va incepe peste o saptamana. Cele mai bune oferte sunt cele de pe Valea Jiului.
<

STRAJA - 300 de euro, o tabara de schi in Romania
Statiunile montane se bat acum pe copiii care vor veni in taberele de schi programate in vacanta care va incepe peste o saptamana. Cele mai bune oferte sunt cele de pe Valea Jiului.

Intr-o saptamana, partiile din Romania se vor transforma in "oraselul copiilor". Elevii vor intra in vacanta, si multi dintre ei vor merge la munte in taberele de schi. Preturile sunt destul de usturatoare, dar ce nu face un parinte pentru odrasla sa.

DINCOLO ESTE MAI IEFTIN. Cele mai ridicate tarife sunt pe Valea Prahovei, lucru normal pentru unii, dar inexplicabil pentru altii. Pretul mediu este cam de 900 de lei!!! O tabara de sase zile la Azuga, timp in care copilul primeste trei mese pe zi, are parte de asistenta permanenta, cursuri de schi timp de cinci ore pe zi, se organizeaza pentru minimum opt copii. Acum vine si partea proasta, care arata ca pretul este unul piperat. In oferta nici unei tabere de schi de pe Valea Prahovei sau din Poiana Brasov nu este inclus transportul pe cablu, care poate insemna si 150 de lei pe zi, si inchirierea echipamentului de schi, adica 20 de lei pe zi. Cele mai scumpe tabere sunt la Predeal si la Sinaia si se incheie cu un concurs de schi, in urma caruia se acorda premii si diplome.

ASA MAI MERGE. Situatia nu este peste tot la fel. O oferta mult mai buna se gaseste in statiunea Straja si are un mare avantaj. Copilul iese din cabana direct pe partie, este tot timpul pe zapada si nu mai pierde timp cu transferul, care, in mod normal, pe Valea Prahovei inseamna mult timp si o gramada de nervi. Pretul unui tabere de schi in statiunea hunedoreana este de 250 de euro. Adica 950 de lei, in banii nostri, astia care se depreciaza in fiecare zi. Am ajuns sa vedem stiri cu raportul leu/euro mai des decat buletinele meteo. Dar sa revenim la taberele de schi din Straja, care sunt mult mai avantajoase, deoarece in pret este inclusa si inchirierea echipamentului de schi. In plus, la transportul pe cablu, indiferent ce teleschi se foloseste, pretul este de 2 lei pentru fiecare copil. Partiile din Masivul Valcan sunt numai bune pentru lectiile de schi, avand un grad de dificultate nu foarte mare. Ultima ninsoare a cazut la jumatatea saptamanii, peste zapada veche depunandu-se un strat nou, de zece centimetri. In clipa de fata se poate schia pe toate partiile. Pentru ca snowboardul castiga din ce in ce mai multi adepti, a fost amenajat si snowpark, dotat cu doua "rainbow" si un "ollie box", pe Partia Sf. Gheorghe, aflata la intrarea in statiune.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.