Romania a atins, la nivel de gospodarii, 23,7% din puterea de cumparare a Austriei, se arata intr-un studiu RegioData, preluat din publicatia austriaca Der Standard. „Puterea de cumparare in Europa de Est creste cu repeziciune“, titreaza
Romania a atins, la nivel de gospodarii, 23,7% din puterea de cumparare a Austriei, se arata intr-un studiu RegioData, preluat din publicatia austriaca Der Standard. „Puterea de cumparare in Europa de Est creste cu repeziciune“, titreaza Der Standard, comentand ca, in ciuda tendintei ascendente, un nivel de trai vest-european poate fi atins numai peste zeci de ani. Unul dintre motive este, potrivit Der Standard, decalajul mare intre oras si sat in tarile estice: „Orasele profita, satele raman sarace“.
Puterea de cumparare la nivel european a crescut, in medie, cu 400 de euro pe gospodarie, anul trecut, potrivit studiului citat de publicatia austriaca. Studiul RegioData realizeaza o grupare pe trei categorii de tari, in functie de puterea de cumparare raportata la cea a Austriei, Romania aflandu-se in cea din mijloc.
In fruntea grupei cu o putere de cumparare mai mare de 40% din cea a Austriei se afla Slovenia, cu 80%, urmata de Cehia, Ungaria, Slovacia, Croatia si Polonia.
Romania, avand o putere de cumparare de 23, 7% raporta t la cea din Austria, este grupata cu Rusia, Bulgaria si Turcia.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.