Peste patru milioane de romani s-au inscris la fondurile de pensii private obligatorii, a declarat ieri Mariana Campeanu (foto), presedintele Casei Nationale de Pensii.

In ultima luna de campanie, cei 18 administratori de fonduri au obtinut aproape 900.000 de adeziuni, care se adauga la cele 3.100.000 de acte de aderare validate pana la sfarsitul anului trecut. Ultimele actele de aderare au fost depuse de administratorii de fonduri la sfarsitul saptamanii si vor trece printr-un proces de validare, urmand ca saptamana viitoare Casa Nationala de Pensii sa anunte cifrele exacte.

Rezultatul campaniei pentru alegerea unui fond privat de pensii a depasit estimarile initiale ale autoritatilor si ale administratorilor de fonduri, care sperau ca doar 3.500.000 de angajati isi vor alege de bunavoie pensia privata obligatorie. Campania a inceput la 17 septembrie 2007 si a durat patru luni. Pana la 25 februarie vor fi repartizati aleatoriu unui fond autorizat si angajatii care nu si-au exprimat, pana la 17 ianuarie, data inchiderii campaniei, o optiune.