Un instructor de la o scoala americana de pilotaj, care a sesizat comportamentul suspect al lui Zacarias Moussaoui in vara lui 2001 si care a alertat FBI-ul, a primit o recompensa de cinci milioane de dolari de la administratia SUA, a anuntat televiz
Un instructor de la o scoala americana de pilotaj, care a sesizat comportamentul suspect al lui Zacarias Moussaoui in vara lui 2001 si care a alertat FBI-ul, a primit o recompensa de cinci milioane de dolari de la administratia SUA, a anuntat televiziunea ABC. Instructorul a inceput sa il suspecteze pe elevul sau din august 2001 si i-a cerut superiorului sau sa alerteze autoritatile. Arestat dupa citeva zile, francezul Moussaoui a pledat vinovat in 2005 pentru complicitate cu autorii atentatului de la 11 septembrie 2001. Instructorul a depus marturie in cadrul procesului, povestind ca a fost intrigat de faptul ca incepatorul dorea sa invete sa piloteze un Boeing 747, dar nu era interesat de procedurile de decolare si de aterizare, ca si de faptul ca facea tot posibilul pentru a ascunde faptul ca este musulman. Moussaoui a fost condamnat la inchisoare pe viata.

Identitatea instructorului de pilotaj nu a fost dezvaluita publicului, iar autoritatile nu au vrut sa comenteze stirea conform careia acesta a primit recompensa in valoare de cinci milioane.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.