Agentiile independente de evaluare a calitatii continua sa monitorizeze fraudele operate din timpul sustinerii si corectarii tezelor cu subiect unic, ridicate la rang de examen pentru admiterea in liceu.

Semnalele din teritoriu demonstrea
Agentiile independente de evaluare a calitatii continua sa monitorizeze fraudele operate din timpul sustinerii si corectarii tezelor cu subiect unic, ridicate la rang de examen pentru admiterea in liceu.

Semnalele din teritoriu demonstreaza in continuare ca fraudarea tezelor cu subiect unic s-a infaptuit in mai multe judete din tara. Si asta in conditiile in care ministrul educatiei, Cristian Adomnitei, a recunoscut partial ca in „cazuri punctuale au fost unele abateri de la metodologie“. Agentia de Evaluare si Asigurare a Calitatii Educatiei a monitorizat mai multe atentionari venite, in principal, din partea comitetelor de parinti si, in continuare, ministerul continua sa taca. Astfel, comitetul de parinti al Scolii nr. 11 „Mihai Eminescu“ din Pitesti redacteaza o scrisoare in care citim negru pe alb: „Tezele de la matematica, geografie, limba si literatura romana, cu evidente semne particulare de identificare, s-au intors de la Centrul de Evaluare, Colegiul National „Alexandru Odobescu“ Pitesti, falsificate prin modificari vizibil operate asupra c ontinutului redactat. Suspecti de implicare in operatiune sunt: parinti ai elevilor scolii cu influente in diverse medii, profesori ai scolii, inspectori ai ISJ Arges, profesori din centrul evaluare, precum si profesori evaluatori“, se mentioneaza in document. O atentionare similara a venit si din judetul Constanta, mai exact de la Scoala nr.1 din comuna Corbu. „Din 13 elevi care au sustinut teza la geografie, 12 au luat nota 10,00. Nu putem crede, cand stim ca sunt multi care nu stiu sa scrie nici dupa dictare. Ceva trebuie schimbat, nu se poate repeta si semestrul acesta“, concluzioneaza ravasul adresat institutiei guvernamentale. In judetul Bistrita Nasaud, directorul Scolii Generale „Unirea“ din Bistrita, Titus Suciu, a fost demis din functie pe motiv ca nu a predat la timp tezele cu subiect unic sustinute de elevi.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.