Noul proiect privind taxa auto de prima inmatriculare continua sa stårneasca reactii vii din partea reprezentantilor mediului politic autohton. Acestia cer Comisiei Europene (CE) sa oblige statul romån la returnarea banilor incasati ileg
Noul proiect privind taxa auto de prima inmatriculare continua sa stårneasca reactii vii din partea reprezentantilor mediului politic autohton. Acestia cer Comisiei Europene (CE) sa oblige statul romån la returnarea banilor incasati ilegal prin acest bir.

Scandalul legat de taxa auto de prima inmatriculare nu pare sa se opreasca prea curand. Aceasta, in ciuda faptului ca guvernantii s-au laudat ca noul proiect privind taxa speciala intruneste aprecierea CE.
In consecinta, europarlamentarul PSD Victor Bostinaru a solicitat Executivului european, la sedinta Comisiei de petitii a Parlamentului European de acum doua zile, o decizie stricta care sa puna capat imediat perceperii taxei de prima inmatriculare. Acesta mai cere CE sa oblige Guvernul roman la despagubirea celor care au platit pana in prezent aceasta taxa. Eurodeputatul a precizat ca, desi Guvernul Romaniei a fost informat oficial de opinia Comisiei pe marginea acestei taxe, acesta a continuat sa incaseze taxa de prima inmatriculare. Diferendul s-ar putea rezolva in fata Curtii Europene de Justitie (CEJ) chiar anul acesta, crede deputa tul PSD Vasile Puscas, fostul negociator al Romaniei cu UE.

„Romania este un stat nou-intrat in Uniunea Europeana, iar lista proceselor europene este abia la inceput. Totul depinde de CEJ“, ne-a declarat deputatul. Cum guvernantii nu dau niciun semn ca ar avea de gand sa returneze taxa incasata ilegal pana acum, romanii care si-au cumparat masini nu pot face altceva decat sa se ralieze actiunii initiate de Automobil Clubul Roman. Soferii nemultumiti de bir pot sa depuna dosarele la filialele asociatiei pentru recuperarea sumelor. Vasile Puscas nu se indoieste ca toate aceste demersuri vor avea rezultate.

„Cetatenii trebuie sa actioneze statul in judecata, mai ales ca nimeni nu vrea sa-si asume responsabilitatea politica si judiciara pentru aceasta taxa ilegala. Precedentul creeaza cazuri care ajuta la urgentarea procedurii judiciare“, explica deputatul.

Noua formula, contestata la CE


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.