SA NU-I FIE DE DEOCHI DE VIATA!
Exista o vorba cu care se faleau barbatii: "Femeia e jumatatea barbatului". Pana la urma de foarte multe ori zicerea asta s-a dovedit un fum al orgoliului barbatesc, un abur care n-avea cheag, fiindca in repet

SA NU-I FIE DE DEOCHI DE VIATA!
Exista o vorba cu care se faleau barbatii: "Femeia e jumatatea barbatului". Pana la urma de foarte multe ori zicerea asta s-a dovedit un fum al orgoliului barbatesc, un abur care n-avea cheag, fiindca in repetate randuri femeia s-a dovedit de "fier", ba chiar de "otel", ba chiar de "stanca". Asa ca chestia aia de barbati increzuti spunand "femeia sexul slab" era o baliverna. Cu inteligenta si talent, o mare ziarista, Ecaterina Oproiu, a parafrazat vorba increzuta a barbatilor, punand chiar un titlu superb unei reviste. "Femeia, jumatatea barbatului? Nu! Femeia, jumatate din populatia planetei." Pe buna dreptate, in multe intamplari ale vietii se regaseste duhul femeiesc si bine zic francezii ca in toate trebuie "cherchez la femme". Adica aflati femeia din spatele scenei, care decide mersul lucrurilor. Femei puternice, de piatra au dominat adesea despoti. Popoarele ii vedeau ca pe tirani cu vorba tunatoare de necontrazis, iar in spatele cortinei se dovedea adesea ca le era teama de gura cicalitoare si de ambitiile aprige ale femeilor de langa ei. Apropiatii stiu bine ca Nicolae Ceausescu isi adora nevasta, ii cerea in toate cele parerea, de cele mai multe ori facea ce decidea coana Leana si cauta sa n-o supere mai deloc. Cei care au participat la procesul si executarea cuplului dictatorial au ramas uimiti de dragostea pe care Nicolae Ceausescu i-a aratat-o pana cand au suierat gloantele, de protectia dragastoasa pe care i-a aratat-o Elenei macar tinand-o de mana. Se povesteste ca, cu ocazia zilelor de nastere ale lui Nicolae Ceausescu, sarbatorirea la CC era grabita si fara multa prelungire, de circa o ora si ceva, cand stabii partidului faceau temenele in fata "celui mai iubit fiu". Sotii Ceausescu se duceau apoi acasa insotiti de cei trei copii. Povesteste bucatarul Ceausestilor ca se mai intindea o masa de seara la resedinta conducatorilor, si coana Leana, rea de gura, incepea sa se contrazica cu copiii mai rebeli, in special cu Nicusor si partial cu Zoe. Cand vedea ca vocile incep sa se rasteasca, Nicolae Ceausescu se retragea strategic, pretextand ca ii e somn ca sa scape de ciorovaiala nevestei cu fiii lor. Catre 2-3 noaptea, povesteste bucatarul ca Nicolae Ceausescu iesea din dormitor si, fara sa fie observat, se ducea la bucatarie, intrebandu-l pe bucatar "unde e tovarasa". Bucatarul raspundea ca Elena Ceausescu e inca in sufragerie si se contrazice cu Nicusor si cu Zoe. Auzind ca galceava continua, despotul Romaniei se refugia din nou tiptil in dormitor ca sa scape de vorbele buruienoase si iritate ale nevestei. Numerosi oameni stiu ca erau promovati activistii care stiau sa o perie pe "tovarasa", iar cei antipatizati de Cabinetul 2 coborau scarile ierarhiei, intrand in dizgratie. Daca vreun sef avea ghinionul sa aiba si o nevasta frumoasa, dracu' il lua. Nu putea inghiti coana Leana ca exista femei stralucitoare si ii pocnea cu retrogradari pe sotii frumoaselor.

Dar ce sa mai vorbim, ca si conducatorul Americii, marele stapan al Lumii, presedintele Bush, a dovedit ca stie de frica unei femei. Femeie de stanca cu luciri de sabie Toledo in ochi, numarul 2 in administratia SUA Condoleezza Rice. In timpul unei importante adunari de sefi de stat, un cameraman bagaret a surprins cu camera de televiziune un petic de hartie scris in timpul adunarii de presedintele Bush. Ei bine, pe acest biletel stapanul Lumii, presedintele SUA, ii cerea voie Condoleezzei.... sa se duca sa faca pipi. Mai e ceva de demonstrat?


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.