Anul acesta, in Biserica Ortodoxa Romana vor fi ocupate toate locurile vacante  din eparhii. Actiunea pare a nu avea precedent in ultimele decenii, avand in vedere numarul mare al ierarhilor care vor fi alesi. Aceasta miscare face parte din pla
Anul acesta, in Biserica Ortodoxa Romana vor fi ocupate toate locurile vacante din eparhii. Actiunea pare a nu avea precedent in ultimele decenii, avand in vedere numarul mare al ierarhilor care vor fi alesi. Aceasta miscare face parte din planul de reformare a Bisericii pe care il promoveaza noul Patriarh Daniel.

Alegerile de ierarhi pentru eparhiile vacante sau nou- infiintate ale Bisericii Ortodoxe Romåne, din tara si din strainatate, vor avea loc la inceputul lunii martie, informeaza site-ul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. Anuntul a fost facut de catre PF Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane si loctiitor de mitropolit al Moldovei si Bucovinei, la finalul slujbei Sfintei Liturghii oficiate astazi la Catedrala Mitropolitana din Iasi, cu putin timp in urma: “Vom organiza alegerile pentru chiriarhi, pentru titulari, pentru mitropoliti, episcopi in scaunele vacante care exista in interiorul tarii si in afara ei, adica vreo 8 scaune vacante, dintre care cel dintai este acesta de Mitropolit al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. Speram ca la inceputul lunii martie sa avem alegeri de mitropolit la Iasi, alegeri de episcop la Tulcea, alegeri de episcop la Salaj si la Slatina, alegeri de episcop pentru romanii ortodocsi din Italia, la Roma, apoi la Melbourne, in Australia, si la Madrid, in Spania, si, daca se poate, la Stockholm, in Suedia.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.