Basescu anunta, plin de patos revolutionar si harazire in lupta cu hidra coruptiei, ca ii va trimite pe toti ministrii, pentru care procurorii lui cer urmarire penala, "in fata procurorului"! Asta inca de pe vremea comisiei speciale, care functiona

Basescu anunta, plin de patos revolutionar si harazire in lupta cu hidra coruptiei, ca ii va trimite pe toti ministrii, pentru care procurorii lui cer urmarire penala, "in fata procurorului"! Asta inca de pe vremea comisiei speciale, care functiona la Cotroceni pentru a evalua dosarele celor "propusi" pentru urmarire penala si care a fost desfiintata de Curtea Constitutionala. Sigur, pana acum, doar ministrii de la PNL, PSD, UDMR, adica "dusmanii poporului"! Asadar, ce sa ne mai uitam in dosarul omului, unde s-ar putea sa nu existe nimic incriminator, ca in cazul fostului ministru al Apararii, Atanasiu! Ce, noi vrem sa nu se produca vreun abuz? As! Noi vrem sa-i bagam la procuror! Sa curga sange in ziare! Sa le joace ochii-n cap pe sticla televizorului!

Sa-i ia mama dracu' de nenorociti, care si-au permis sa nesocoteasca vrerea "Mantuitorului", vestita pe pamant de vocea "Arhanghelului" feminin, cu decolteu academic si masina, noaptea, la Cotroceni!

"Cu certitudine, nu voi opri ministrii sa mearga in fata procurorului (...) Singurul lucru pe care-l analizez, in functie de ce este in dosar, daca si suspend acel ministru sau nu, cand il trimit in fata procurorului" (Basescu, TVR 1, 27 septembrie 2007). La procuror cu ei, toti, nu ma intereseaza ce-i in dosar! A, poate sa ma uit in el, doar asa, ca sa am ce spune presei, cand ii si suspend!

Baschetbalista justitiei romanesti, "mintoasa" Kovesi, aleasa de Traian Gura de Aur, cu mana "Imaculatei" Macovei, cea cu "mapa profesionala" doldora de mir si anafura, se mira, suava ca un ghiocel rasarit timpuriu, prin troiene, la 9 ianuarie 2007, conform Rador: "Nu cunosc motivele exacte pentru care am fost aleasa sau ce criterii s-au avut in vedere, insa cred ca tineretea nu este un handicap in aceasta functie; dimpotriva, toti vrem o schimbare" (BBC, 9 ianuarie 2007, ora 18:30).

Sigur, sufletel, stai linistita, ca n-ai nici un handicap, mai ales moral, iar "schimbare" scrie pe tine din prima zi, cand ai fost parasutata din cosul de baschet direct in capul justitiei romane! Hai, sa-ti arat eu de ce ai fost aleasa, manca-te-ar, mama, de copil frumos! La 17 ianuarie 2008, baschetbalista "dreptatii oarbe" preciza presei, cu prilejul unei sedinte a Consiliului Superior al Magistraturii, ca datele personale din "mapa profesionala" a Noricai Nicolai, nefericita nominalizata pentru postul de ministru al Justitiei, au fost facute publice, obligatoriu, in baza legii: "(...) Avem doua situatii distincte. Prima, a unui magistrat care a fost in functie si care doreste sa ocupe o functie publica (Nicolai - n.n.). Legea 544, precum si Legea 677 ne obliga ca datele personale ale celor care acced la o functie publica sunt date de interes public (...)"!

Sa luam, bunaoara, Legea 544 din 12 octombrie 2001 privind liberul acces la informatiile de interes public. La articolul 14 (1) scrie negru pe alb: "Informatiile cu privire la datele personale ale cetateanului pot deveni informatii de interes public numai in masura in care afecteaza capacitatea de exercitare a unei functii publice"! Aberatiile din "mapa profesionala" a lui Nicolai, inclusiv unele evaluari negative cu privire la anumite "erori" profesionale, care sunt datele ei personale, facute publice de Parchet, sunt "informatii" care afecteaza "capacitatea de exercitare" a functiei de ministru al Justitiei? Aceleasi evaluari negative din "mapa" lui Macovei au afectat capacitatea de ministru a "Imaculatei"?

Vezi, tu, Codruta? De-aia ai fost aleasa! Acum intelegi?


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.