"Poate ca ati auzit deja cate ceva despre <<4, 3, 2>>, premiat cu Palme d'Or la Cannes, anul trecut, care a fost scos de pe lista Premiilor Academiei, in urma cu cateva saptamani, de catre filistinii care au ales nominalizarile pentru cel
"Poate ca ati auzit deja cate ceva despre <<4, 3, 2>>, premiat cu Palme d'Or la Cannes, anul trecut, care a fost scos de pe lista Premiilor Academiei, in urma cu cateva saptamani, de catre filistinii care au ales nominalizarile pentru cel mai bun film strain. Oscarurile sunt absurde, dar pot ajuta un film cu un buget microscopic sa fie vazut de multi oameni. Si "4, 3, 2" merita sa fie vazut de o audienta cat mai mare, in parte, pentru ca ofera o alternativa buna fata de problema avortului acum la moda si abordata timid in filmele americane, dar mai ales pentru ca marcheaza aparitia unui nou talent in Romania, scenaristul si regizorul Cristian Mungiu", se arata in New York Times.
Apreciatul critic de film Manohla Dargis considera ca pelicula lui Mungiu este "un triumf" prin alegerile estetice, prin cadrele filmate fluid, care dau posibilitatea spectatorului sa exploreze imaginea si nu doar sa o vada. Dargis este de parere ca filmului lui Mungiu nu este despre avort, ci mai degraba despre totalitarism si despre dorinta umana de a lupta pentru libertate intr-o tara cu un regim opresiv.
Si "Newsday" vorbeste despre filmul "4, 3, 2", notandu-l cu 4 stele. Lansarea filmului este anuntata si de "Entertainment Weekly", care apreciaza ca "4, 3, 2" este unul dintre cele mai bune filme ale anului 2007. "Lucrand cu operatorul Oleg Mutu, acelasi care a facut imaginea si pentru <<Moartea domnului Lazarescu>>, Mungiu are darul de a sti cand sa miste si cand sa lase camera fixa, in timp ce personajele se misca, dand senzatia ca totul se intalmpla la fel ca in viata reala. Suferinta si triumful artistic sunt prezente peste tot in aceasta capodopera", se arata in materialul din "Entertainment Weekly". Pe site-ul www.entertainmenttoday.net, productia lui Mungiu este cotata cu cinci stele. Imaginile din film, create de Oleg Mutu, sunt apreciate si de aceasta data. Si publicatia "The Villager" anunta cu entuziasm intrarea filmului "4, 3, 2" in salile de cinema din SUA, autorul materialului afirmand ca "4, 3, 2" este cel mai bun film pe care l-a vazut la Festivalul de Film de la New York, din toamna trecuta. (D.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.