"Profesionisti". Adevaratii "grei" ai alcoolului se intalnesc seara de seara la subsolul unui bloc din apropierea Universitatii Ca sa intri in bar trebuie sa cobori direct din bulevardul Magheru intr-un subsol stramt si straniu. In maruntaiele cladi
"Profesionisti". Adevaratii "grei" ai alcoolului se intalnesc seara de seara la subsolul unui bloc din apropierea Universitatii Ca sa intri in bar trebuie sa cobori direct din bulevardul Magheru intr-un subsol stramt si straniu. In maruntaiele cladirii interbelice se dau petreceri cum nu s-au mai vazut. Sunet dulce de balalaica, valuri de votca, gin, lichioruri colorate, care sclipesc fosforescent in semiintuneric, si misteriosul absint, interzis in unele tari la cele 65 de grade tarie ale sale, pe care il sorb doar cunoscatorii. Aici barmanii, asi in prepararea cocktailurilor, propun un mod de servire cu totul si cu totul special. Unul dintre cele mai trasnite feluri este "B52". Clientul se asaza pe scaun, in timp ce barmanul pregateste bautura in shaker, un amestec secret de licori bahice. Omului i se pune o casca de militar pe cap, apoi, in momentul in care incepe sa inghita, sugand printr-un pai, barmanul il loveste puternic cu shakerul, direct in frunte, in ritmul muzicii rusesti. Clientii spun ca ii cuprinde o senzatie extraordinara atunci cand le zdrangane casca pe teasta si dintii le joaca pe pai sub ploaia de lovituri. Licoarea are un alt gust decat ai bea-o stand cuminte la masa. "Ma simt ca si cand as fi in transee, ca trec bombe, katiuse pe deasupra mea, marturiseste Florina, una dintre cliente. Mi se incalzesc picioarele si am o senzatie de zbor la sfarsit." Ca sa bei cocktailul "Imponderability" trebuie sa ai nervii tari si kilograme putine. Acesta se bea numai in felul urmator: doi barmani vanjosi ridica in brate clientul, il tin cu capul in jos, il leagana in dreapta si-n stanga, in vreme ce ii dau sa suga bautura printr-un pai. Dupa trei-patru sonde de "Imponderability", pleci acasa tot pe... brate. "Suntem unici in lume prin felul in care servim clientilor cocktailurile, ne spune Ninel Zaharia, managerul localului. Mai avem doar in Chisinau un astfel de bar. Cei care vin la noi sunt majoritatea moldoveni, ucraineni, rusi, campionii bauturii. Mai ales in weekenduri e distractie maxima. Se fac pariuri, concursuri, cine bea mai mult si mai amestecat. Barmanii nostri au inventat bautul cu palnia de la camioane."


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.