Putini oameni de televiziune se distreaza sau dicteaza sentinte in blogosfera. Pe blog, Dana Rogoz primeste declaratii de amor de la fanii mexicani, iar Sandra Stoicescu e certata ca nu vorbeste despre iubit.Pe blogul Danei Rogoz curg mesajelede la fanii mexicani Mania „oracolelor" pe Internet nu le-a sucit inca mintile celor care apar pe sticla. Cei mai multi posesori de blog cresc in gradina Antenelor: Alessandra Stoicescu, Victor Ciutacu, Mihai Morar, Vlad Petreanu. De la PRO TV „puncteaza" Dana Rogoz si Oana Cuzino, iar de la Prima, „meteoricul" Dan Fintescu. „Nu mi-am deschis blog ca sa fiu trendinez. Eu nu ma bat in «coolness» cu nimeni. Mi-am luat un lot virtual ca sa gasesc o gasca de nefericiti pe care sa-i conving sa ma urmeze in cautarea cioburilor de fericire...", isi motiveaza optiunea Mihai Morar. Exista si reguli: „La noi pe blog nu se injura, nu se scuipa pe jos, se ridica inainte colacul si se spala pe miini dupa… Este exact asa cum am vrut sa fie gasca mea online". Prima postare din 2008 a prezentatorului emisiunii „Rai, da’ buni", de la Antena 2, este despre ingeniozitatea taximetristilor, remarcata o data cu intoarcerea in tara dintr-o vacanta insorita. Pe parcursul lui ianuarie, Mihai mai vorbeste despre lucruri frumoase: indragosteala de cuvinte, Budapesta, cafenele si prajitura bunicii. Alte „ginduri" consemnate aici ii includ pe Dinica, Tudor Gheorghe, „Poponet" si pe „stripperul junior".

In iulie, anul trecut, cind si-a inaugurat domeniul, Alessandra Stoicescu marturisea ca nu-i place sa se descrie, ci sa scrie. „Mi-a luat ceva timp sa ma hotarasc sa imi fac primul jurnal din viata. Si taman p-asta sa-l fac pe net. De ce a durat atit? Pentru ca mi-e teama de penibil si de mimetism si de a face ceva doar pentru ca e la moda. De ce am nevoie de el? Pentru ca am multe de spus, pentru ca e un univers in care pot sa scriu fara limita de caractere sau timp", se confesa ea. Sandra a obosit insa prematur, dupa doar trei postari, desi numarul comentariilor si al vizualizarilor era incurajator. Cititorii o viziteaza inca si o apostrofeaza aici ca nu le raspunde la comentarii si ca nu face dezvaluiri despre fostul iubit.

Oana Cuzino, prezentatoarea emisiunii „Ce se intimpla, doctore?", si-a inserat pe blog toate editorialele aparute in revista pe care o conduce. Comentariile sint putine, iar intrebarile adresate de cititori nu si-au gasit raspunsul scris din partea gazdei. In schimb, din august 2006, Dana Rogoz, vedeta serialului „La Bloc", e foarte activa in blogosfera. Iar dupa recenta sedere de doua luni in Mexic, unde a reprezentat Romania in juriul unei editii speciale „Dansez pentru tine", blogul ei e doldora de mesaje provenite de la fanii din Mexic, care o lauda si ii fac declaratii de amor. Mai bine de 80% dintre comentariile ultimelor doua postari ale Danei sint in spaniola si engleza, semn ca Abramburica a facut ceva „victime" departe de casa.

Abramburica isi invita partenerii de dialog virtual la Teatrul Odeon, unde joaca in „Visul unei nopti de vara", pentru ca, dupa incheierea piesei, sa schimbe si citeva vorbe „pe viu". Pe blog mai povesteste despre Mexic, cerindu-le sfatul celor care au fost acolo, despre fite, ziua de nastere, telefon, circ si Festivalul Medieval de la Sighisoara, dar si despre „Dansez pentru tine", vacanta si trafic.

Vlad Petreanu abordeaza pe blog teme mai putin relaxate precum: Parcul Bordei si CTP, Norica Nicolai si Traian Basescu, Bill Gates si Videanu, mitocanii si „fauna" din mall. Printre comentatorii de serviciu se afla o serie de colegi antenisti, cum ar fi, de exemplu, cuplul Maria Coman si Adelin Petrisor. De asemenea, Vlad rememoreaza perioada 17-25 decembrie 1989 si vorbeste despre Cioroianu, fotografiile lui Adelin, blonda de la Cotroceni si despre „Blog FM", emisiunea pe care o realizeaza, din 19 noiembrie, la News FM. Tot aici explica sec si direct motivele pentru care si-a dat demisia din functia de director editorial al Departamentului de stiri al Antenelor 1 si 3: „Cei pe care nu i-am mai putut apara. Ce n-am mai acceptat. Nepriceperea de a initializa miracole, cu numeroase postari de solidaritate din partea fostilor colegi si prieteni".

Din ciclul „ne-au murit laudatorii", Victor Ciutacu se promoveaza in „jurnalu-i" de pe Internet: „Stiu ca-s arogant si genial, dar imi place sa mi-o spuna si altii. Oare o sa ma iertati vreodata ca-s cel mai bun?", se intreaba retoric realizatorul emisiunii „Vorbe grele", de la Antena 2. „Ciutacosfera" lui ocupa locul 19 intre bloguri si 867 in clasamentul general, pe trafic.ro, semn ca, injurat sau nu, blogul lui nu-i lasa indiferenti pe internauti. Posesorul blogului si-a impartit temele de discutie pe categorii bine determinate: „Antena 2", „Ce-i place geniului" - adica lui, „Ce-i provoaca scirba" - tot lui, evident, „Corespondentii Ciutacosferei", „Imperiul Ciutacesc", „Polemici politice", „Rezervatia cu imbecili". Tot aici apar si fotografiile fiului sau.

„Meteorologul" de serviciu Dan Fintescu salveaza onoarea colegilor de la Prima TV, care nu sint preocupati de discutiile pe Internet. Pe blog vorbeste despre filme - „segment" de care si el, si nevasta sint pasionati -, despre frizerul personal si foarte mult despre emisiunea „Megastar". Tot aici pomeneste despre cum s-a regasit luna trecuta pe coperta unei reviste de paparazzi, sub pretextul ca si-ar insela sotia. „Nu sint genul pe care il veti gasi in paginile unor astfel de publicatii din doua motive: nu sint indeajuns de semnificativ - asa cum imi place mie sa spun -, aparitia mea la meteo este atit de… meteorica incit, daca stranuti de doua ori legat, m-ai ratat; pentru ca nu sint genul care sa frecventeze evenimentele mondene si nici cluburile de fitze. Le inteleg setea dupa stiri, mai ales in decembrie, cind toata lumea buna e plecata la schi in Austria si toti artistii muncesc pe brinci in fiecare seara... Tocmai pe Ernest si pe mine ne-au «prins»! Pe mine, cind ma pupam pe obraz cu o fosta colega, Raluca Ilie, pe care s-ar putea sa o stiti de pe vremea cind prezenta, impreuna cu Ernest, emisiunea «Fa-ti bagajele», la Prima TV, iar pe Ernest cu nimeni si facind nimic."