Euro a trecut peste pragul de 3,8 lei Euro a depasit ieri, dupa stabilirea cursului oficial, nivelul de 3,8 lei, din cauza unor ordine agresive de cumparare de valuta din partea fondurilor straine. Leul a deschis, ieri, sedinta de tranzactionare in
Euro a trecut peste pragul de 3,8 lei Euro a depasit ieri, dupa stabilirea cursului oficial, nivelul de 3,8 lei, din cauza unor ordine agresive de cumparare de valuta din partea fondurilor straine. Leul a deschis, ieri, sedinta de tranzactionare in apreciere fata de moneda europeana, la 3,7550-3,76 lei/euro. Banca Nationala a Romaniei a stabilit dupa ora 12.00 un curs aproape egal cu cel de joi, de 3,7694 lei/euro. Ulterior, cursul a inceput sa urce, iar dupa ora 14.00, cotatia maxima atinsa a fost de 3,837 lei/euro. Sediu nou pentru inmatricularile auto Serviciul de inmatriculari auto din Bucuresti se va muta din luna aprilie pe strada Pipera. Potrivit Prefecturii Capitalei, mutarea a fost determinata de cresterea numarului de cereri de inmatriculare si de imposibilitatea solutionarii lor in timp util, din cauza spatiului necorespunzator si a numarului redus de ghisee in vechiul spatiu de pe strada Logofat Udriste Nasturel. Noul sediu va putea oferi servicii publice la nivel european si va avea mai multe ghisee decat in vechea locatie. Substantele toxice, interzise la fabricarea jucariilor Comisia Europeana (CE) a propus, ieri, interzicerea folosirii la jucarii a substantelor chimice cancerigene, mutagene si toxice pentru reproducere. Interdictiile se refera si la 40 de parfumuri ce pot produce alergii. CE cere si scaderea limitelor admise la plumbul si mercurul folosite la fabricarea jucariilor. Comisia mai propune si interzicerea obiectelor combinate cu alimente, respectiv a jucariilor care nu sunt accesibile decat dupa consumarea alimentului respectiv. Patru milioane de cotizanti la pensiile obligatorii Peste patru milioane de romani si-au ales un fond de pensii obligatorii. In perioada 1-17 ianuarie s-au inscris circa 850.000 de noi aderenti, ridicand numarul participantilor la sistemul pensiilor private obligatorii la circa 4,03 milioane. In primul an, doua puncte procentuale din contributia de 9,5% pentru asigurarile sociale vor ajunge la fondurile private. Ponderea va creste cu cate 0,5 puncte procentuale pe an, ajungand dupa opt ani pana la 6% din venitul lunar brut. RADET scoate la vanzare casele restantierilor Peste 80 de asociatii de proprietari din Capitala au trimis catre RADET listele cu datornicii la intretinere, regia urmand sa ceara scoaterea la licitatie a apartamentelor pentru recuperarea datoriilor. Virgil Ramba, directorul RADET, a declarat, pentru Newsin, ca se va analiza fiecare caz in parte, iar proprietarii cu cele mai mari datorii vor fi actionati in judecata. El a adaugat ca, in 2007, au fost scoase la licitatie doar trei apartamene, din cauza ca rau-platnicii nu erau proprietari, iar legea nu permite vanzarea caselor pentru recuperarea daunelor.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.