Declaratia publica facuta de doamna Norica Nicolai privind amenintarile cu moartea pe care le-a primit recent reprezinta o bomba care se poate intoarce impotriva PNL-ului si imaginii sale de marca si asa sifonate de unele prestatii penibile ale fosti
Declaratia publica facuta de doamna Norica Nicolai privind amenintarile cu moartea pe care le-a primit recent reprezinta o bomba care se poate intoarce impotriva PNL-ului si imaginii sale de marca si asa sifonate de unele prestatii penibile ale fostilor sau actualilor sai ministri.
Doamna Nicolai este un demnitar public de rang inalt, asa ca ne este imposibil sa punem la indoiala declaratia sa. Asta in masura in care chiar vrem sa mai credem in seriozitatea politicienilor nostri si a declaratiilor pe care le fac in fata unei natiuni care traieste acum in plina telenovela de proasta calitate. Sa presupunem deci ca totul este adevarat, scrisorile exista, amenintarea este reala. Ce face doamna fost procuror al RSR, acum senator, nominalizata la scaunul de Ministru al Justitiei? Cere protectie de la SPP. Normal. Intrebarea fireasca ar fi de ce protectia demnitarilor este inca un domeniu optional, situatie inexplicabila in raport cu regulile inflexibile in domeniu din toate tarile civilizate. Dar, ma rog, sa spunem ca asa da mai bine la popor, sa nu te vada lumea cu roiul de "ingeri pazitori" dupa tine. Si ce mai face? Conform obiceiului de pe Dambovita, "iese la presa" cu declaratia incendiara despre scrisorile primite, unele asamblate cu ajutorul literelor decupate din ziare, alte scrise de mana, cu litere de tipar.
Bomba pe care doamna Nicolai o asaza cu nevinovatie sub fundul PNL-ului vine insa de-abia acum: dansa zice ca nu vrea sa sesizeze Politia "deoarece ii vine greu sa identifice autorii amenintarilor...si nu vrea sa incarce Politia Romana cu o cauza cu autor necunoscut". Alo, doamna senator, de ce va mai doriti sa fiti ministru al Justitiei? Ce-i prostia asta? In ce tara vreti sa deveniti ministru si al carui tip de justitie? De cand dumneavoastra, doamna senator, sunteti abilitata sa identificati personal autorii amenintarilor pentru ca mai apoi sa-i dati pe mana organelor abilitate? Intr-un stat de drept, nu asta ar fi trebuit sa fie datoria lor elementara, in cazul dvs. sau al oricarui cetatean roman aflat intr-o situatie similara? Ce mesaj transmite fostul procuror cetatenilor al caror sistem justitiar doreste sa-l pastoreasca? De unde neincrederea absoluta in sistem? Stie dansa ceva mai mult decat a vrut sa spuna? Posibil, daca a decis sa aplice vechiul principiu de protectie sicilian care a invatat generatii de nefericiti ca daca au sa se planga de ceva, apoi nu politiei si justitiei trebuie sa se adreseze.
Si daca are dreptate? Se poate sa nu fi fost o simpla idiotenie si dorinta de a compensa pozitiv situatia extrem de delicata in care se afla. Si nu numai ca purtatoare a imaginii dezastruoase de matusa a nepoatei sale cu celebre apetente de vot in spatiul public. Poate nu este o idiotenie si chiar are dreptate. Atunci, ca adevarul sa iasa la lumina, ar fi trebuit sa asistam - asa s-ar fi intamplat intr-o tara de oameni normali - la o autosesizare a organelor competente, de la Parchetul General pana la SRI. Eventual si SIE, caci nu este exclus ca amenintarea sa aiba origini externe, eventual Al-Queda, grupuri teroriste interesate de distrugerea fizica a personalitatii liberale. In orice caz trebuie sa reactioneze SPP-ul, caci propriul sau aparat informativ ar fi trebuit sa semnaleze existenta unei corespondente de tip criminal adresata unui inalt demnitar al statului roman. Pana acum, nimic. Poate de acum inainte...
Daca lucrurile sunt insa lasate balta, inseamna ca totul este un fas penibil. Un episod contemporan al celebrei pledoarii din " O Noapte furtunoasa" unde auzeam ca impricinatul trebuia sa ajunga la cremenal. Ei, sa fi fost atunci doamna Norica procuror, sa vezi ce iesea!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.