Am incetat sa ma mai imbrac cu ce imi pica in mina la virsta de 14 ani. A fost momentul in care m-am simtit obligata de legile nescrise ale adolescentei sa imi gasesc un stil, sa aleg din numeroasele carari ale modei una singura. Am hotarit atunci, influentata de Nirvana, gasca de rockeri a surorii mele si de intoxicatia de manelisti din liceu, sa ma imbrac pe vecie in negru. Protestam. Am asortat stilului meu o atitudine rebela si un dispret fata de toata lumea si in felul asta am ajuns sa fac si eu parte din gasca mea de rockerasi scirbiti de „cei multi".

Schimbarea a venit in momentul in care m-am simtit constrinsa de cei 16 ani ai mei sa arat mai mult a „femeie" si mai putin a pustoaica, explicindu-mi neconcordanta ca pe o greseala de stil. Deci am lasat la o parte blugii rupti si tricourile prea mari si am inceput sa imi cumpar haine pe masura mea, sa ma pieptan mai des si sa ma demachiez seara la culcare. Cum era de asteptat, am parasit gasca de rockeri pentru niste companii mai „roz" si am incercat sa ma pun la curent cu muzica aparuta in ultimii trei ani.

Si ca sa nu mai maresc suspansul, la 18 ani am revenit la a deschide dulapul si la a ma imbraca cu ce imi pica in mina.

Nu se poate spune ca am renuntat la orice fel de stil, pentru ca, evident, in dulapul meu sint numai haine care imi plac, alese de mine si care ma reprezinta. In plan metaforic as putea marca schimbarea prin a spune ca astazi se gasesc in dulapul meu toate culorile. Am haine in aceeasi masura pentru femeie si pentru pustoaica, avind in comun simplul fapt ca eu le-am ales. Si asta este singurul criteriu.

Am 18 ani. Si am inteles de curind ca a alege, cel putin in moda, nu inseamna a deschide numai o usa si a le inchide pe toate celelalte, ca libertatea inseamna de fapt sa ai dreptul sa fii in fiecare zi alta persoana si sa poti alege sa pastrezi ce iti place din fiecare zi. Libertatea inseamna dantela si geaca de piele, Chanel si haine second-hand in acelasi dulap, Madonna, Edith Piaf si Kurt Cobain pe acelasi CD.

Deci 18 ani... deci alegeri facute cu greu...