Politistii de frontiera si Serviciul Roman de Informatii au capturat, marti noapte, 84 de kilograme de heroina la Vama Nadlac. Marfa tranzita Romania intr-un TIR cu portocale.

Un TIR cu 84 de kilograme de heroina care tranzita Romani
Politistii de frontiera si Serviciul Roman de Informatii au capturat, marti noapte, 84 de kilograme de heroina la Vama Nadlac. Marfa tranzita Romania intr-un TIR cu portocale.

Un TIR cu 84 de kilograme de heroina care tranzita Romania si avea destinatia Germania a fost oprit marti noapte, la Vama Nadlac, de politistii de frontiera si ofiteri ai Serviciului Roman de Informatii. Au fost retinute cinci persoane - trei romani si doi turci - pentru acuzatia de trafic de droguri. Informatia despre acest transport a fost aflata de politisti si de ofiterii SRI inca din luna noiembrie a anului trecut. Heroina valora patru milioane de euro pe piata drogurilor.

TIR-ul in care era ascunsa heroina a venit din Turcia incarcat si cu 21 de tone de portocale si a intrat in Romania prin Vama Giurgiu in urma cu citeva zile. Politistii de frontiera spun ca au supravegheat transportul pentru a-i putea retine pe romanii care erau implicati in acest transport. Au observat ca, de la intrarea in tara, TIR-ul a fost insotit permanent de o masina marca Peugeot care mergea inaintea TIR-ului si in care se aflau doi romani - o femeie si un barbat. Anchetatorii spun ca rolul acestora a fost ca permanent sa-l informeze pe soferul TIR-ului Costel Cristea de eventualele filtre ale politistilor, pentru a le putea ocoli. Soferul Cristea a descarcat cele 21 de tone de portocale la o firma din Bucuresti. Apoi, TIR-ul s-a indreptat catre Vama Nadlac, avind directia finala Germania. Insa la acest punct de frontiera politistii au facut un control amanuntit si au descoperit, sub dispozitivul de refrigerare, cele 84 de kilograme de heroina. Acestea erau infasurate in pachete invelite cu foi de plumb pentru a nu putea fi scanate.

Costel Cristea a declarat anchetatorilor ca nu stia ce transporta si ca intentiona sa ajunga in Germania pentru a incarca masina cu mobilier.

Soferul Costel Cristea si cei doi romani care au insotit transportul citeva zile in Romania, Ionel Teja si Mihaela Iordache, sint cercetati de procurori pentru trafic de droguri. Alaturi de ei au fost retinuti si doi cetateni turci, Serdar Onluturk, si Yavuz Muammer, care au intrat in legatura cu romanii. In cursul zilei de vineri Parchetul urma sa decida daca le va elibera sau nu mandate de arestare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.