Regizorul Sergiu Nicolaescu a fost supus, miercuri seara, unei noi interventii chirurgicale, la Spitalul Elias. Cineastul a fost operat din cauza reaparitiei hematomului subdural. Medicii spun ca in prezent starea pacientului este stabila. Distribui
Regizorul Sergiu Nicolaescu a fost supus, miercuri seara, unei noi interventii chirurgicale, la Spitalul Elias. Cineastul a fost operat din cauza reaparitiei hematomului subdural. Medicii spun ca in prezent starea pacientului este stabila. Distribuitorul celui mai recent film al lui Nicolaescu, „Supravietuitorul“, a decis deja amånarea premierei, care trebuia sa aiba loc pe 1 februarie, pentru data de 11 aprilie.

Purtatorul de cuvant al institutiei medicale bucurestene, medicul Valentin Calu, spune ca regizorul in varsta de 77 de ani a avut niste tulburari neurologice, iar in urma evaluarii imagistice, s-a constatat ca hematomul subdural a reaparut. Cel mai probabil, tulburarile de coagulare a sangelui si fragilitatea vasculara preexistenta sunt cauzele care au dus la crearea noului hematom, care a fost indepartat in seara de miercuri. Calu a adaugat ca starea clinica a pacientului este stabila, fiind monitorizat de echipa de medici din Sectia de terapie intensiva. „Regizorul este, in acest moment, stabil clinic si se afla in grija medicilor de la terapie intensiva. Acum, el urmeaza acelasi tratament ca data trecuta, de echil ibrare, pe care il urmeaza orice pacient aflat la terapie intensiva“, ne-a declarat Valentin Calu. Medicul nu ne-a putut spune cu exactitate data la care regizorul va fi externat. „In functie de cum va evolua starea pacientului, se va decide si externarea sa“, a adaugat Calu. Premiera filmului „Supravietuitorul“, realizat anul trecut de cineast, era initial programata pe data de 1 februarie, insa, din cauza problemelor de sanatate ale regizorului, „s-a reprogramat pentru data de 11 aprilie“, a declarat pentru ziarul nostru Georgiana Bujgoi, PR Mediapro Distribution.



Hematomul, provocat de o cazatura
Nicolaescu a fost supus primei interventii chirurgicale pe data de 8 ianuarie, la o zi dupa ce s-a internat la Spitalul Elias din Capitala.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.