Medicul Razvan Tranca a cerut Tribunalului Bucuresti anularea deciziei Colegiului Medicilor din Romania privind interdictia de a profesa un an de zile, dezbaterile in acest nou dosar urmand sa inceapa in 22 februarie.

Medicul cere in

Medicul Razvan Tranca a cerut Tribunalului Bucuresti anularea deciziei Colegiului Medicilor din Romania privind interdictia de a profesa un an de zile, dezbaterile in acest nou dosar urmand sa inceapa in 22 februarie.

Medicul cere in instanta repunerea in functiile avuta anterior - asistent universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) "Carol Davila" din Bucuresti si medic chirurg la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitala -, sustinand ca de la data eliberarii din penitenciar nu a mai avut niciun loc de munca.

Razvan Tranca a solicitat conducerii UMF "Carol Davila'' sa-l reangajeze dupa ce instanta a revocat masura arestarii preventive si a decis punerea imediata in libertate a acestuia, dar singura solutie viabila, pentru moment, a fost aprobarea unui concediu cu plata de sase luni pentru studii.

In aprilie 2007, Colegiul Medicilor din Bucuresti i-a aplicat lui Razvan Tranca sanctiunea disciplinara a interdictiei de a profesa. Tranca a contestat aceasta decizie la Colegiul Medicilor din Romania, for care a decis mentinerea interdictiei, fapt considerat nelegal de catre medic.

Acesta este cel de-al doilea dosar al lui Razvan Tranca, pe rolul Tribunalului Bucuresti aflandu-se si cauza in care este acuzat de viol si tentativa de omor, in legatura cu incidentul in care Andreea Mocanu ar fi fost aruncata de la balconul locuintei medicului.

Tranca a stat in arest din 17 februarie pana in 30 martie, cand Curtea de Apel Bucuresti a decis ca poate fi judecat in stare de libertate.

In acest proces, Andreea Mocanu s-a constituit parte civila cu suma de 300.000 de lei, din care 250.000 reprezinta daune morale, iar restul daune materiale. Avocatul Andreei Mocanu a cerut instituirea sechestrului asigurator asupra imobilului lui Razvan Tranca.

Dupa incidentul din 16 februarie, cand tanara a cazut de la balconul apartamentului doctorului Tranca, situat la etajul sase, aceasta a fost transportata la Spitalul de Urgenta Floreasca, unde a stat internata 15 zile.

Totodata, fetei i-au fost recoltate probe pentru a se stabili daca a fost victima unui viol, specialistii Institutului National de Medicina Legala confirmand atunci ca medicul Razvan Tranca a intretinut relatii sexuale cu tanara, profilul ADN al acestuia fiind identic cu cel prelevat de la victima.

Raportul medico-legal in cazul Andreei Mocanu a stabilit, in 16 martie, ca tanara a avut rapot sexual, "probabil inainte de accident", dar nu a fost constatat un viol, leziunile fiind produse in urma caderii de la inaltime.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.