Subaru arunca pe piata romaneasca noul Tribeca. Aceasta varianta imbunatatita este dotata cu un motor boxer de 3,6 litri. Desi mai mare si mai puternic decat motorul anterior de 3 litri, noul motor are atat performante mai bune, cat si un consum imbunatatit in conditii de rulare reale. Modificarile de design la sistemul de racire au permis utilizarea de benzina fara plumb obisnuita, fata de limitarea anterioara la benzina premium - ceea ce scade costurile de utilizare ale consumatorului.
De precizat ca noul motor boxer de 3,6 litri are un Sistem Dublu de Control Activ al Supapelor (Dual AVCS) pentru controlul sincronizarii supapelor de admisie, dar si de evacuare, rezultand un cuplu imbunatatit.
Tribeca dispune de 258 de cai putere si poate alerga cu 207 kilometri pe ora.Confortul, pe primul planNoua Tribeca ofera o experienta placuta a condusului datorita imbunatatirii accesului, vizibilitatii si confortului. Au fost aduse mai multe modificari in vederea imbunatatirii accesului la al treilea rand de scaune. Al doilea rand de scaune este prevazut cu un mecanism de inclinare-glisare atat pe partea soferului, cat si pe partea pasagerului si a fost dotat cu un nou arc de asistenta care reduce efortul necesar pentru glisarea scaunului din al doilea rand. In plus, pilonul C inferior este dispus cu manere pentru facilitarea accesului pe randul al treilea.