Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a adresat Comisiei Europene solicitarea de a acorda o atentie sporita si de a lua toate masurile necesare pentru accelerarea realizarii proiectului Nabucco, se arata intr-un comunicat remis ieri agentiei Mediafa
Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a adresat Comisiei Europene solicitarea de a acorda o atentie sporita si de a lua toate masurile necesare pentru accelerarea realizarii proiectului Nabucco, se arata intr-un comunicat remis ieri agentiei Mediafax.
Conform sursei citate, Theodor Stolojan a salutat printr-o declaratie scrisa initiativa presedintelui Comisiei, Jose Emanuel Barroso, de a veni in Parlamentul European pentru prezentarea propunerilor privind energia si schimbarile climatice.
"Cu aceasta ocazie, europarlamentarul roman a adresat CE solicitarea de a acorda atentie sporita si de a intreprinde toate masurile necesare pentru accelerarea realizarii proiectului Nabucco, care prezinta o importanta majora pentru garantarea securitatii de aprovizionare cu gaze naturale din Marea Caspica", se arata in comunicat. Theodor Stolojan considera ca deschiderea europeana pentru adoptarea unei politici comune a energiei vine in intampinarea propunerilor Romaniei legate de problema energiei si a securizarii resurselor de aprovizionare pe o platforma comuna a Uniunii Europene, nefiind lasata numai pe seama acordurilor bilaterale ale statelor membre.
"Pana in prezent, problemele energiei erau abordate din perspectiva politicii de mediu si cea a deschiderii pietei in favoarea concurentei - ca cerinte ale extinderii pietei interne unice. Abia acum, proiectul politicii energetice europene prezinta reale atribute unitare, durabile, sigure si competitive", apreciaza europarlamentarul PDL.
Solicitarea lui Stolojan intervine in conditiile in care, in urma cu doua zile, seful statului a explicat la intalnirea cu reprezentantii Corpului Diplomatic la Bucuresti, importanta proiectului Nabucco.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.