Televiziunea Publica a decis, printr-o Hotarare a Consiliului de Administratie, sa plateasca suma de 9.000.000 de lei plus TVA, reprezentand drepturi de autor restante catre organismul de gestiune colectiva UCMR-ADA, in patru ani si nu in trei, asa c
Televiziunea Publica a decis, printr-o Hotarare a Consiliului de Administratie, sa plateasca suma de 9.000.000 de lei plus TVA, reprezentand drepturi de autor restante catre organismul de gestiune colectiva UCMR-ADA, in patru ani si nu in trei, asa cum se stabilise in 2007.
Potrivit unei Hotarari a CA din 24 ianuarie, s-a decis modificarea contractului de tranzactie judiciara incheiat intre SRTv si Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania - Asociatia pentru Drepturi de Autor (UCMR-ADA), avand ca obiect stingerea pe cale amiabila a litigiului dintre cele doua institutii. Dosarul care are ca obiect acest litigiu se afla pe rolul Tribunalului Bucuresti.
CA al Televiziunii Publice a stabilit ca SRTv va plati catre UCMR-ADA o remuneratie restanta de 9.000.000 de lei plus TVA, plata remuneratiei urmand sa fie realizata pe o perioada de patru ani, in rate egale, in suma de 187.500 lei plus TVA.
Noua Hotarare a CA modifica astfel Hotararea nr. 55 din 27 noiembrie 2007, care prevedea plata respectivei sume catre UCMR-ADA, in mod esalonat, pe o perioada de 3 ani.
Banii reprezinta restante ale TVR, pentru utilizarea, in perioada 1 ianuarie 2003-31 decembrie 2006, prin radiodifuzarea repertoriului extins de opere muzicale gestionat colectiv de UCMR-ADA.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.