Teroare. Mii de francezi ar putea fi infestati cu virusul HIV sau ar putea fi contaminati cu hepatita din cauza instrumentelor medicale nesterilizate Serviciul de sanatate francez supune reexaminarii medicale mii de pacienti care ar fi putut primi u
Teroare. Mii de francezi ar putea fi infestati cu virusul HIV sau ar putea fi contaminati cu hepatita din cauza instrumentelor medicale nesterilizate Serviciul de sanatate francez supune reexaminarii medicale mii de pacienti care ar fi putut primi un diagnostic gresit sau care ar fi contractat boli infectioase la cinci clinici de radiologie din nordul Frantei, care au fost inchise. Potrivit Mediafax, expertii in sanatate spun ca este cel mai grav caz din istoria serviciului medical francez si ca acesta indica un esec major pentru sistemul de sanatate. Autoritatile au inchis cele cinci clinici in decembrie anul trecut, in urma descoperirii unor grave nereguli: personal medical necalificat, nerespectarea normelor de igiena sau a sigurantei echipamentelor medicale si greseli in diagnosticarea pacientilor. Peste sapte mii de persoane vor fi chemate pentru reexaminare medicala, a spus purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Tineretului si Sportului, Geraldine Dalban-Moreynas. Ea a adaugat ca majoritatea pacientilor au fost diagnosticati sanatosi in mod eronat, dupa efectuarea unor mamografii sau radiografii. Pe langa acestia, un numar necunoscut de persoane s-ar fi putut contamina cu hepatita sau virusul HIV din cauza unor instrumente medicale nesterilizate. Analistii sustin ca pentru supravietuirea sistemului medical francez sunt necesare investitii din fonduri private, avand in vedere cresterea numarului populatiei in varsta.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.