O tanara britanica de 17 ani a fost gasita moarta prin sufocare in Blaengarw, o localitate la sud de Gales, in circumstante asemanatoare cu alti sase tineri care au accesat aceeasi pagina de internet. Pe acest site, tinerii faceau numeroase aluzii l
O tanara britanica de 17 ani a fost gasita moarta prin sufocare in Blaengarw, o localitate la sud de Gales, in circumstante asemanatoare cu alti sase tineri care au accesat aceeasi pagina de internet. Pe acest site, tinerii faceau numeroase aluzii la suicid. Reprezentantii Politiei britanice au delarat ca Natasha Randall a fost gasita sufocata in casa ei din Blaengarw, in apropiere de Bridgend, si ca este cea de-a saptea persoana din aceasta zona care se sinucide in ultimele doua luni. Randall este singura fata din grupul de sapte tineri, cu varste cuprinse intre 17 si 27 de ani, care apartineau aceluiasi cerc de prieteni si care accesau frecvent aceeasi pagina de internet, unde faceau aluzii despre sinucidere. Cu totii au fost gasiti morti prin sufocare, majoritatea dintre ei intre ianuarie si februarie 2007. Politia verifica in acest moment calculatorul personal al tinerei si mesajele pe care le-a scris inainte de a decide sa-si puna capat zilelor, mesaje scrise catre Liam Clarke, al carui cadavru a fost gasit intr-un parc din Bridgend, acum o luna. In unele din aceste mesaje este folosita sintagma “RIP, micutule Clarke”, iar pseudonimul Natashei pe internet era format din aceleasi litere, “RIP Tasha”, care au i-au facut pe politisti sa creada ca este vorba despre un limbaj codificat care se refera la actul de sinucidere. Cu toate acestea, o prietena a tinerei sustine ca aceste mesaje nu se refera la un pact de suicid, ci reprezinta un act de solidaritate romantica intre cei doi.

Internetul are aceeasi influenta ca grupul de prieteni
Parintii trebuie sa fie foarte atenti la grupul de prieteni al tinerilor. „Daca acel grup are un lider care exercita o autoritate exacerbata, chiar daca tanarul nu a avut niciodata ganduri sinucigase, poate fi influentat”, a explicat psihologul Anca Dontu. Manipularea tinerilor catre suicid nu exista numai in grupurile de prieteni. Aceasta influenta se poate manifesta si prin intermediul internetului, iar cazurile sunt nenumarate. In Japonia, in anul 2005, 91 de persoane - 54 de barbati si 37 de femei - au murit in urma intelegerilor sinucigase convenite prin Internet. In 2004, 55 de persoane au decedat in urma unor actiuni similare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.