Actiunile societatilor de investitii au inregistrat o revenire de peste 5%. Sirul negru al sedintelor bursiere a fost intrerupt, ieri, si pe piata romaneasca. Din nou, corelarea cu pietele externe si-a pus amprenta asupra evolutiei principalelor c
Actiunile societatilor de investitii au inregistrat o revenire de peste 5%. Sirul negru al sedintelor bursiere a fost intrerupt, ieri, si pe piata romaneasca. Din nou, corelarea cu pietele externe si-a pus amprenta asupra evolutiei principalelor cotatii. Actiunile celor mai lichide 10 companii listate au crescut, in medie, cu 2,59%. Indicele compozit a recuperat 2,16%, iar cea mai mare revenire a revenit actiunilor celor cinci Societati de Investitii Financiare (SIF). "A fost o sedinta de revenire pentru Bursa de la Bucuresti, in special pentru indicele BET-FI, care a castigat 5,21%, dupa ce in ultimele trei zile a suferit o depreciere de 10,35%. Aprecierea indicilor a venit ca urmare a evolutiei pozitive a pietei americane, care a inchis in urcare cu 2,5%", a declarat pentru NewsIn, Radu taranu, trader Intercapital Invest.
SIF Oltenia, in topul rulajelor, cu 13,9 milioane de lei
Bursa de pe Wall Street a incheiat sedinta de tranzactionare de miercuri in crestere, la fel ca toate pietele asiatice. La New York, dupa cinci sedinte consecutive de scadere, indicele Dow Jones a inregistrat o crestere de 2,50%, piata Nasdaq a cunoscut o crestere de 1,05%, iar indicele S&P 500 s-a apreciat cu 2,14%. Cum era si de asteptat, cresterile s-au propagat si pe piata autohtona.
SIF Oltenia (SIF5), Transgaz Medias (TGN) si bancile s-au aflat in topul preferintelor investitorilor si au ocupat primele patru locuri in clasamentul valoric al schimburilor cu actiuni, cumuland aproape jumatate din lichiditatea pietei.
Transferurile cu actiunile SIF Oltenia (SIF5) au atras prima lichiditate din piata, de 13,97 milioane lei. Cursul titlurilor SIF5 a urcat cu 4,75%, pana la pretul de 3,5300 lei/actiune.
Actiunile Transgaz au intrat pe scadere in ring


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.