Fierbere. Duminica, PC se pregateste de un congres care nu va fi deloc linistit, pentru ca exista deja doua tabere care se bat taios, in timp ce multi conservatori spun ca, fara Voiculescu, partidul va disparea de tot Mai multi lideri ai filialelor
Fierbere. Duminica, PC se pregateste de un congres care nu va fi deloc linistit, pentru ca exista deja doua tabere care se bat taios, in timp ce multi conservatori spun ca, fara Voiculescu, partidul va disparea de tot Mai multi lideri ai filialelor PC judetene sustin ca ar fi fost de preferat ca Dan Voiculescu sa ramana presedintele partidului si in acest an, macar pana dupa alegerile generale din toamna pentru a evita luptele interne pentru preluarea conducerii partidului, care vor slabi forta PC chiar intr-un an electoral. Mai ales ca, sustin ei, Dan Voiculescu ar fi fost singurul cat de cat capabil sa duca partidul in parlament si de aici, eventual, intr-o noua formula de guvernare, pe modelul succesului din 2004. Cele mai mari sanse de a deveni succesori ai lui Voiculescu le au Florin Anghel, liderul Consiliului Judetean Prahova, si deputatul Daniela Popa. Primul este sustinut discret de catre fostul ministrul Codrut Seres, care, in mod surprinzator, a ales sa nu candideze la acest congres pentru sefia partidului, si, indirect, de miliardarul prahovean Sebastian Ghita, de la Asesoft, liantul dintre cei doi mai sus-pomeniti. Problema este ca Anghel nu e vazut deloc bine in partid, fiind considerat un traseist politic pur-sange, care a trecut in ultimii ani de la PNTCD la PUR, apoi la PNL si, in final, inapoi la PC, iar daca partidul rateaza parlamentul, va migra in mod cert mai departe. In caz de victorie a lui Anghel, e foarte probabil ca Seres sa devina secretar general al partidului. In perspectiva acestui scenariu, ceilalti doi candidati, Sabin Cutas si Daniela Popa, iau in calcul sustinerea mutuala pentru a contracara planul Seres-Anghel. In culise se vorbeste ca Dan Voiculescu, personal, inclina categoric catre alegerea Danielei Popa, el manifestand dintotdeauna o slabiciune pentru numirea unor femei in posturi importante, daca e sa ne amintim doar de cei 7 candidati femei pentru primariile Capitalei, in 2004. Marea surpriza ar putea fi, insa, o razgandire brusca a fondatorului partidului, stiut fiind ca la congres, ca for suprem, se poate lua decizia admiterii unei candidaturi neanuntate pana la termenul limita, de 7 ianuarie, stabilit pentru depunerea candidaturilor.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.