Sindicatul scenaristilor americani (WGA), aflat in greva, a anuntat ca nu va picheta ceremonia de decernare a premiilor Sindicatului actorilor americani, programata pe 27 ianuarie, la Los Angeles, in semn de multumire pentru ca artistii au sprijini
Sindicatul scenaristilor americani (WGA), aflat in greva, a anuntat ca nu va picheta ceremonia de decernare a premiilor Sindicatului actorilor americani, programata pe 27 ianuarie, la Los Angeles, in semn de multumire pentru ca artistii au sprijinit actiunea lor de protest, informeaza Reuters.
Pe 27 ianuarie va fi, in sfarsit, desfacut covorul rosu, ceremonia organizata de Sindicatul actorilor americani fiind, astfel, singurul eveniment stralucitor din acest traditional sezon al premiilor acordate la Hollywood, care se va incheia, pe 24 februarie, cu gala Oscarurilor.
La ceremonie si-au anuntat prezenta foarte multe staruri, care vor avea ocazia, in sfarsit, sa-si etaleze tinutele create de marii designeri. Printre acestea se numara Tom Cruise, Kate Hudson, Russell Crowe si John Travolta, ca prezentatori, si George Clooney, Angelina Jolie si Cate Blanchett, pe post de nominalizati.
“Cred ca toata lumea asteapta cu nerabdare premiile Sindicatului actorilor americani, pentru ca toata lumea si-a dat binecuvantarea si pentru ca actorii formeaza cel mai stralucitor grup”, a declarat Tom O'Neil, de la TheEnvelope.com. Greva scenaristilor de la Hollywood a facut o victima emblematica, pe 13 noiembrie, cand traditionala ceremonie a Globurilor de Aur a fost inlocuita cu o conferinta de presa. Premiile People's Choice au fost transformate intr-o emisiune de televiziune inregistrata. De asemenea, nu se stie inca ce se va intampla cu ceremonia de decernare a premiilor Oscar, programata pe 24 februarie. Producatorul evenimentului, Gil Cates, a asigurat, totusi, ca ceremonia va avea loc, cu sau fara scenaristi. Insa Screen Actors Guild s-a dovedit un ferm aliat al Writers Guild of America in timpul grevei, astfel incat scenaristii au decis sa nu protesteze in timpul galei de premiere. Scenaristii de film si televiziune de la Hollywood au intrat in greva pe 5 noiembrie, dupa ce negocierile cu Sindicatul producatorilor americani (Alliance of Motion Picture and Television Producers, AMPTP), cu privire la drepturile de autor asupra operelor lor, au esuat. Ei au reclamat mai ales un control mai mare asupra drepturilor de autor in ceea ce priveste difuzarea operelor lor pe telefoane mobile sau mp3 playere. Acestia doresc un procentaj mai mare din drepturile de autor asupra operelor difuzate pe DVD si extinderea tarifelor sindicale si a avantajelor sociale asupra reality show-urilor. “Into the Wild”, in regia lui Sean Penn, domina in topul nominalizarilor la premiile decernate de Screen Actors Guild, cu patru categorii: “cel mai bun actor principal” (Emile Hirsch), “cel mai bun actor in rol secundar” (Hal Holbrook), “cea mai buna actrita in rol secundar” (Catherine Keener) si “cel mai bun colectiv de actori”. La categoria “cel mai bun colectiv de actori” au mai fost nominalizate “Drumul dreptatii/ 3:10 to Yuma”, “Gangster american”, “Hairspray − Intrigi de culise” si “Nu exista tara pentru batrani/ No Country for Old Men”.
“Michael Clayton” si “Nu exista tara pentru batrani” au obtinut cate trei nominalizari.
Daniel Day-Lewis (“There Will Be Blood”) si Julie Christie sunt favoriti la categoriile “rol principal”, in timp ce Javier Bardem (“Nu exista tara pentru batrani”) si Cate Blanchett ("I'm Not There”) sunt considerati favoriti la categoria “rol secundar”. In ceea ce priveste productiile de televiziune, “Betty cea urata din New York/ Ugly Betty”, “Clanul Soprano” si “30 Rock” au obtinut fiecare cate trei nominalizari.
Charles Durning va primi din partea SAG premiul pentru intreaga cariera.
Premiile SAG vor fi anuntate pe 27 ianuarie, la Shrine Exposition Center, Los Angeles.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.