PROIECT. Municipalitatea Capitalei va construi in urmatorii ani 9.000 de locuri de parcare, din care 17 vor fi in zona centrala, proiectul "Strategia de parcare pe teritoriul municipiului Bucuresti" fiind lansat ieri in dezbatere publica. Realizarea celor 17 locatii va costa municipalitatea circa 100-150 de milioane de euro.

10:09 - ACCIDENT
DN 1. Traficul pe sensul de mers dinspre Ploiesti spre Bucuresti a fost blocat ieri-dimineata in Ciolpani, din cauza unui accident.
BUZAU. Peste 120 de soferi cer sprijin juridic ACR pentru a-si recupera banii pentru prima inmatriculare.

10:14 - GREVA AMANATA
DECIZIE. Federatia SANITAS a amanat declansarea grevei generale pana la 31 ianuarie. Colegiul National al sindicalistilor a acceptat propunerea ministrului Eugen Nicolaescu de majorare a salariului cu 11%,
in doua trase, una in aprilie si alta in octombrie.
CAZUL OMAR. Magistratii Curtii de Apel Bucuresti (CAB) au acordat ieri un nou termen, 14 februarie, in dosarul in care cetateanul sirian Mustafa Tartoussi este judecat pentru inlesnirea iesirii din tara a lui Omar Hayssam, cercetat pentru fapte de terorism.

Citeste si:

CADASTRU - Cererile depuse, urmarite online
Cererile depuse la oficiile de cadastru si publicitate imobiliara pot fi urmarite online, de deponenti, prin intermediul unui sistem prezentat ieri de reprezentantii institutiei, initiativa avand scopul de a creste controlul si a evita intarzierile acestor documente. Directorul Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara, Robert Tatu, a explicat ca sistemul este disponibil la nivel national, cu exceptia judetelor Iasi, Mures, Braila, si a Bucurestiului, unde se va introduce un sistem separat.

BUZAU - Carantina in spitale din cauza gripei
Toate spitalele din judetul Buzau au intrat in carantina, incepand de ieri, prin dispozitia conducerii Autoritatii Judetene de Sanatate Publica (ASP) Buzau, in urma cazurilor de gripa confirmate, transmite Mediafax. Pana ieri au fost diagnosticate opt cazuri de gripa, iar in cazul a doi dintre bolnavi diagnosticul a fost confirmat si de medicii din Capitala. (M.B.)

PLOIESTI - Decedata de prea multa munca
O femeie care a fost tinuta 19 ore la locul de munca, o societate de confectii, de catre patronii ei a murit la 12 ianuarie. Femeia, care avea probleme cardiace, a intrat, conform cartelelor de pontaj de la poarta, in institutie vinerea la ora 7:15 si a iesit sambata dimineata, la 2:17. ITM Prahova, care a demarat o ancheta, sustine ca inca 30 de persoane sunt tinute de angajator multe ore peste program. Cercetarile sunt in derulare si inspectorii se feresc sa faca deocamdata alte afirmatii. (Nina Marcu)