Speculantii de teren din Timis au intrat in alerta maxima, dupa ce au constatat ca instantele de judecata anuleaza pe banda rulanta precontractele de vanzare-cumparare prin care, contra unor sume modice, au achizitionat teren de la revolutionari si
Speculantii de teren din Timis au intrat in alerta maxima, dupa ce au constatat ca instantele de judecata anuleaza pe banda rulanta precontractele de vanzare-cumparare prin care, contra unor sume modice, au achizitionat teren de la revolutionari si adeverinte de punere in posesie de la localnici.

Panica este cu atat mai mare, cu cat valoarea parcelelor cu front stradal a ajuns la 100 euro pe metru patrat, in conditiile in care in zona se contureaza un luxos cartier de vile. „Este zarva mare! Cei care au luat bani pe adeverinte sunt cautati acasa de speculanti pentru a restitui sumele incasate, intrucat instantele de judecata anuleaza precontractele de vanzare-cumparare. Se va ajunge la violente. Va dati seama ca toti cei care au incasat bani pe promisiuni de vanzare i-au cheltuit“, ne-a sesizat Rodica Dene (foto), lidera celor 221 de localnici care revendica de la Primaria Giroc nu mai putin de 473 de hectare de teren, pe care au acte de proprietate, evaluate la aproape 20 milioane de euro.

Tendinta instantelor timisene de a restitui pamantul proprietarilor s-a confirmat si in cazul Ro dicai Dene, careia Curtea de Apel Timisoara i-a dat castig de cauza in revendicarea a 3,5 hectare de teren. „Nu avem nimic impotriva ca revolutionarii sa primeasca pamant, insa nu pot fi pusi in posesie pe terenurile noastre. Avem acte din care reiese ca detinem aceste suprafete de 50-60 de ani si trebuie sa ne luptam pentru a ne fi retrocedate. Nu cred ca revolutionarii au iesit in strada, ca si noi toti, pentru a ajunge deasupra legilor care garanteaza proprietatea“, spune Dene. Aceasta a reusit sa demonstreze cu ajutorul unei harti topografice aduse de la Szeged, Ungaria, ca bunicii sai au avut in proprietate, pe teritoriul comunei, 3,5 hectare de teren.

Implicat in acest scandal in calitate de cumparator al mai multor parcele de teren, fostul presedinte al Asociatiei Luptatorilor din Timisoara Arestati in Revolutie (ALTAR), Costel Bursuc, a promis ca, in cazul in care instantele de judecata vor da dreptate localnicilor, va fi primul care va renunta la terenurile cumparate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.