Dupa ce a stat, timp de doi ani si jumatate, sub ancheta Directiei Nationale Anticoruptie, procurorul Marius Gherta de la DIICOT din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie a primit solutia de scoatere de sub urmarire penala intr-un
Dupa ce a stat, timp de doi ani si jumatate, sub ancheta Directiei Nationale Anticoruptie, procurorul Marius Gherta de la DIICOT din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie a primit solutia de scoatere de sub urmarire penala intr-un dosar dinadins tinut de catre un procuror a carui incompetenta nu mai poate fi sanctionata, pentru ca s-a refugiat, dupa o perioada lunga de asa-zisa boala grava, din DNA in avocatura. E vorba despre Constantin Balcan. Dosarul in care procurorul Gherta a fost anchetat pe sesizarea facuta de Mariana Radulescu, sotia bine-cunoscutului invinuit Stefan Radulescu, putea fi finalizat de multa vreme. Dar aceasta „facatura“ de dosar a zacut la DNA pentru ca, astazi, nimeni sa nu mai stie pe unde a disparut acest personaj imbogatit peste noapte din afacerea „Tofan“.

Prezentam, astazi, rezumatul ordonantei prin care procurorul Gheorghe Bocsan, venit de putina vreme in DNA, care a preluat dosarele ravasite si masluite ale ex-procurorului DNA Balcan, a scos de sub urmarire sau a dat neincepere pentru cele patru persoane urmarite penal de peste doi ani. Inceperea urmaririi penale fata de procur orul Constantin Gherta, Gheorghe Tofan, Mihai Buciu si Dan Nicoara a fost dispusa in 15 noiembrie 2005. Tofan era acuzat ca, in mod repetat, ar fi actionat direct sau prin intermediul lui Buciu, pentru a o constrange pe Mariana Radulescu sa-si determine sotul, pe Stefan Radulescu, sa-i transfere activele firmelor pe care le administra, dar si ca acesta l-ar fi amenintat pe Radulescu, spunand ca are influenta asupra procurorului care-l cerceta. Sub aceleasi acuzatii a intrat si Buciu. Procurorul Gherta a fost cercetat pentru ca ar fi intrat, cu amenintari la adresa sotiei lui Radulescu - persoana pe care o cerceta in dosarul de la Parchetul Inaltei Curti, in acest joc, dar si pentru ca „a ingaduit, cu buna-stiinta invinuitilor Tofan Gheorghe si Buciu Mihai Cristian sa sustina, in fata numitei Radulescu Mariana si a altor persoane, ca detin influenta necesara asupra sa pentru a-l determina ori sa agraveze, ori sa favorizeze situatia numitului Radulescu Stefan, in cauza penala pe care o instrumenta“.Pe parcursul anchetei, au mai fost depuse la dosar plangeri ale unor persoane cu calitati procesuale diferite in cauza.

Prabusirea pieselor de 'domino judiciar>> ale lui Balcan
Din cuprinsul ordonantei reiese ca procurorul nu a proferat nici un fel de amenintari la adresa partii vatamate, cu toate ca Mariana Radulescu isi formase aceasta parere in urma unor discutii avute cu magistratul, unele inregistrate pe sest, dar care au pe alocuri continut neinteligibil.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.