Procurorul general sustine ca ministrii parlamentari pot fi urmariti doar cu avizul presedintelui. Conducerea Parlamentului intentioneaza sa sesizeze Curtea Constitutionala.

Procurorul general Laura Kövesi a declarat joi ca sustine punctul de vedere al procurorului-sef al DNA, Daniel Morar, potrivit caruia, in cazul ministrilor parlamentari nu ar mai fi nevoie de avizul Senatului sau al Camerei Deputatilor pentru inceperea urmaririi penale. „Conform deciziei Curtii Constitutionale a Romaniei, nici una din cele trei institutii nu poate restringe dreptul celeilalte in acest domeniu", a declarat procurorul general, citat de NewsIn.

Kövesi a precizat ca avizul Camerelor este necesar doar atunci cind se cere pentru un membru al Parlamentului emiterea unui mandat de arestare, retinere sau perchezitie.

Deputatul PSD Valer Dorneanu a declarat miercuri, la Realitatea TV, ca daca Parchetul va incepe urmarirea penala a celor patru parlamentari care sint si ministri fara avizul Camerei sau al Senatului, atunci s-ar putea cere medierea CCR. „Procurorul general incalca legea, incalca Constitutia. Probabil se va ajunge la sesizarea Curtii Constitutionale", a declarat deputatul PSD.

Pe de alta parte, modalitatile prin care ministrii pot fi urmariti penal ar putea fi reglementate prin introducerea in noul Cod de procedura penala a unor dispozitii pe aceasta tema, a anuntat marti ministrul interimar al Justitiei, Teodor Melescanu, intr-un interviu acordat BBC.