Alexa Visarion a terminat filmarile pentru productia “Luna Verde”, un road movie despre generatia tanara si problemele ei, filmul, care marcheaza revenirea in cinematografie a regizorului, urmand sa fie lansat in cinematografe in toamna a

Alexa Visarion a terminat filmarile pentru productia “Luna Verde”, un road movie despre generatia tanara si problemele ei, filmul, care marcheaza revenirea in cinematografie a regizorului, urmand sa fie lansat in cinematografe in toamna acestui an.

“Am terminat filmarile acum doua zile si o sa intram in faza de post-productie. Au fost filmari cu noroc, am reusit sa ne furisam, am prins si soare cu zapada si viscol, dar am avut o echipa tanara si am reusit sa terminam lucrul la timp”, a declarat pentru Mediafax regizorul Alexa Visarion, precizand ca “Luna verde” va fi lansat in cinematografe in toamna acestui an.
Actiunea filmului, realizat dupa un scenariu facut de regizor impreuna cu Iris Spiridon, studenta in anul IV la UNATC, se petrece pe DN1, intre Bucuresti si Brasov. Lungmetrajul a fost filmat in doua masini, la Bucuresti, Ploiesti si Brasov.

Interpretul rolului principal este Tudor Aaron Istodor, din distributia filmului facand parte si Maia Morgenstern, Ioana Nastasia Anton, Andreea Vasile, Marius Manole, Alexandru Potoceanu si Mihai Calota.
Produs de Castel Film, lungmetrajul a beneficiat de o finantare de 750.000 de lei de la Centrul National al Cinematografiei (CNC), in urma concursului de proiecte cinematografice din 2006. Finantarile au fost insa insuficiente, regizorul neavand, in prezent, fonduri pentru muzica folosita in film − piese ale formatiei Placebo − protejata prin drepturi de autor.
Alexa Visarion intentioneaza sa inceapa, in aceasta vara, si filmarile la productia “Recviem pentru un evreu” (Castel Film), pe un scenariul de Adrian Lustig, pentru care a primit finantare de 860.000 de lei, la prima sesiune a concursului CNC din 2007.
“Mi-a fost foarte dor de cinematografie!”, a mai spus regizorul.

Ultimul film regizat de Alexa Visarion a fost “Vinovatul”, in 1991. El a mai regizat “Inainte de tacere” (1979), “Inghititorii de sabii” (1981), “Napasta” (1982) si “Punct si de la capat” (1987).


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.