In timp ce economistii sint ingrijorati de efectele crizei economice americane, kuweitienii vad oportunitati de investitii pe piata americana.

Criza ce a cuprins pietele financiare este principalul subiect de discutie la Forumul Economic Mondial ce se desfasoara la Davos. Majoritatea covirsitoare a participantilor sint pesimisti cu privire la viitorul economiei mondiale, iar foarte multi gasesc ca vinovati sint guvernul american si mai-marii finantelor din SUA. Comisarul european pentru Economie, Joaquin Almunia, nu s-a sfiit sa critice in mod deschis politica americana in domeniul creditelor.

Exista totusi citiva participanti care nu sufera din cauza crizei declansate pe piata financiara: Autoritatea Kuweitiana de Investitie vede chiar in actuala criza a creditelor o oportunitate. Kuweitul doreste sa investeasca in piata imobiliara americana, a anuntat directorul Autoritatii, Bader Al Saad. Mai mult, Saad a declarat chiar ca o astfel de oportunitate nu apare in fiecare zi". Kuweitianul regreta faptul ca Autoritatea nu a fost invitata sa ia parte la efortul privat de a salva banca britanica Northern Rock.