"Una dintre variantele pe care le-am examinat (...) o constituie si posibilitatea introducerii in noul Cod de Procedura Penala, care este un proiect in faza de finalizare in Ministerul Justitiei, a unor dispozitii foarte clare, care sa nu fie pe legi
"Una dintre variantele pe care le-am examinat (...) o constituie si posibilitatea introducerii in noul Cod de Procedura Penala, care este un proiect in faza de finalizare in Ministerul Justitiei, a unor dispozitii foarte clare, care sa nu fie pe legi speciale si care sa prevada foarte clar care sunt etapele, care sunt de fapt atributiile si care sunt modalitatile prin care ministrii pot face obiectul urmaririi penale. Pentru ca pana la urma, Codul de Procedura Penala trebuie sa fie documentul care este aplicabil tuturor, indiferent ca sunt demnitari sau nu", a explicat Melescanu. Ministrul interimar al Justitiei a mai spus ca, in cazul in care nu s-ar fi conformat cererii presedintelui, ar fi putut fi acuzat de tergiversare sau obstructionare a justitiei. "Sarcina mea ca ministru al Justitiei este de a verifica daca au fost indeplinite conditiile legale, respectiv daca avem o cerere a presedintelui, daca exista un dosar al cauzei. Ele nu au fost indeplinite in totalitate, dar, repet, ar fi insemnat realmente o modalitate de a obstructiona justitia", a spus Melescanu. Intrebat daca astfel nu "a dat drumul la impiedicarea acestor dosare in justitie prin vicii de procedura", Melescanu a raspuns: "Da, daca as fi luat aceasta decizie fara a avea interpretarea presedintelui, interpretarea dumneavoastra ar fi fost corecta. Insa nu eu am luat aceasta decizie. Decizia a luat-o presedintele care, potrivit legii, poate cere inceperea urmaririi penale, si-a asumat-o si era firesc ca eu sa dau curs atributiilor care imi reveneau conform legii".
Tariceanu solicita cercetarea lui Pacuraru
Premierul Tariceanu a declarat ieri, la Iasi, ca ministrul Muncii, Paul Pacuraru, beneficiaza de prezumtia de nevinovatie, dar a anuntat ca a cerut Corpului de Control al Guvernului sa faca cercetari in judetul Gorj referitoare la acuzatiile care ii sunt aduse acestuia. "Am cerut Corpului de Control al Guvernului sa faca investigatii in judetul Gorj pentru a stabili daca exista sau nu probe care sa sustina vinovatia acestuia (a ministrului Paul Pacuraru - n.r.)", a declarat Tariceanu. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.