Mult asteptata revenire pe verde a cotatiilor a avut loc in sesiunea de joi, iar directia ascendenta s-a dovedit pe placul investitorilor, care au mentinut lichiditatea la cote impresionante. De-a lungul sedintei au fost incheiate aproape 36.000 cont
Mult asteptata revenire pe verde a cotatiilor a avut loc in sesiunea de joi, iar directia ascendenta s-a dovedit pe placul investitorilor, care au mentinut lichiditatea la cote impresionante. De-a lungul sedintei au fost incheiate aproape 36.000 contracte futures si options din 4165 tranzactii. Valoarea rulajului a urcat la 114,6 milioane de lei. Optimismul din piata s-a resimtit si la nivelul pozitiilor futures care au crescut peste pragul de 50.000 datorita a circa 2000 noi deschideri.
Cu 17.690 contracte, derivatele ce au ca active suport actiunile SIF 5 Oltenia s-au impus in ierarhia sedintei. Aprecierea de 19,9 bani consemnata la inchidere a dus pretul de cotare al DESIF 5 martie la 3,649 lei/actiune. Cresteri spectaculoase de 16,8 si 14 bani au putut fi observate si pentru scadentele iunie si septembrie, conform cotatiilor DESIF 5 de la finalul zilei, cifrate la 3,838 si 4,14 lei/actiune. DESIF 2 s-au remarcat la randul lor cu 17.572 contracte. Dupa ce pe parcursul zilei ele au fost tranzactionate pentru martie intre 2,7301 si 2,8645 lei, ultimele tranzactii au fost incheiate la pretul de 2,8599 lei /actiune, in urcare cu 21,69 bani. DESIF 2 iunie s-au aliniat directiei zilei si au bifat un plus de 17,01 bani care le-a propulsat valoarea peste pragul de 3 lei/actiune.
In opinia lui Ovidiu Petru, directorul sucursalei Sibiu a Interfinbrok, "evolutia cotatiilor de joi a ilustrat ca piata de capital din Romania ramane strans corelata cu pietele vecine si mai ales cu pietele mature. Dupa ce teama unei mari caderi pe pietele externe s-a mai diminuat miercuri in urma reducerii dobanzii de catre Rezerva Federala, fara a tine insa prea mult, confirmarea a venit la inchiderea de ieri (n.red-miercuri) a pietei americane care a recuperat mult din caderile din ultimele zile, situatie ce a indus o siguranta in plus pentru pietele asiatice si europene.. De aceea consider ca suntem si vom ramane puternic corelati cu pietele externe, despre care cred ca s-au calmat doar pe moment".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.