Sute de politisti au lansat raiduri simultane in mai multe case, unde au gasit pana la zece copii intr-o locuinta, din traficarea acestora rezultand in jur de un miliard de lire sterline pe an. Ofiterii au arestat mai mult de 20 de suspecti in timpul
Sute de politisti au lansat raiduri simultane in mai multe case, unde au gasit pana la zece copii intr-o locuinta, din traficarea acestora rezultand in jur de un miliard de lire sterline pe an. Ofiterii au arestat mai mult de 20 de suspecti in timpul operatiunii. Patru anchetatori romani au participat la operatiunea coordonata de departamentul de infractiuni de la Westminster. Fenomenul "sclavismului infantil" a ajuns la cote alarmante, iar autoritatile britanice au anuntat ca vor lua masuri drastice. Astfel, sute de politisti au descins intr-un cartier cunoscut pentru astfel de infractiuni, intr-o operatiune de amploare. Ajutati de caini, ofiterii de politie au pornit raidul pe strazile oraselului Slough, in apropiere de Londra. Pe langa copiii sechestrati de traficanti, politistii au gasit si rezultatele "muncii" micutilor: sume mari de bani si carti de credit. Potrivit Mediafax, politia estimeaza ca fiecare copil valoreaza 100.000 de lire sterline pe an, iar autoritatile romane considera ca aproximativ 2.000 de copii au fost rapiti si adusi in Regatul Unit. Sefii retelei de trafic uman trimit milioane de lire sterline inapoi in Romania, unde ii folosesc pentru a-si construi locuinte de lux si pentru a-si cumpara masini scumpe, scrie cotidianul Daily Mail.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.