Sinistru. Sub salile de clasa sunt inmormantate 200 de maicute Cei peste o mie de elevi ai Colegiului Pedagogic din Sibiu invata intr-o fosta manastire catolica. Pana aici nimic deosebit, mai ales ca nu este singurul caz din Sibiu. Toti elevii stiu,
Sinistru. Sub salile de clasa sunt inmormantate 200 de maicute Cei peste o mie de elevi ai Colegiului Pedagogic din Sibiu invata intr-o fosta manastire catolica. Pana aici nimic deosebit, mai ales ca nu este singurul caz din Sibiu. Toti elevii stiu, insa, ca in pivnita liceului exista un osuar de dimensiuni uriase, unde sunt inmormantate peste 200 de maicute. "Am fost cu un profesor de istorie. Chiar la intrare era un sicriu din lemn desfacut, ramas asa de cand au fost profanate mormintele, atunci cand s-au facut reparatii. Am deschis si capacul, iar inauntru era oase. Celelalte erau ingropate in cavouri de ciment, pe care era scris numele", ne-a spus o eleva din clasa a X-a. Povestile despre maicutele moarte din subsol au starnit de-a lungul timpului numeroase discutii. "Colegele mai mari spun ca se aud voci noaptea, dar cred ca sunt minciuni. Totusi, mi-e frica atunci cand trec pe la intrarea in pivnita", ne-a spus o boboaca. De cateva ori pe an, preotii Bisericii Ursulinelor, de langa liceu, fac slujbe pentru mantuirea maicutelor inmormantate aici. Preotii batrani spun ca manastirea a adapostit o scoala de fete care detinea un renume foarte bun, asa incat nu doar parintii catolici isi trimiteau fetele aici. In timpul regimului comunist, manastirea a fost desfintata, calugaritele au fost alungate, iar intreaga avere a manastirii si a scolii a fost confiscata si nationalizata. In urma cu doi ani, cladirea a fost retrocedata proprietarilor de drept, liceul urmand a functiona in alt sediu, incepand cu 2010.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.