Guvernul a trimis ieri Curtii constitutionale plangerea privind refuzul presedintelui Traian Basescu de a o numi pe Norica Nicolai in functia de ministru al Justitiei.

"Primul-Ministru Calin Popescu-Tariceanu a transmis astazi presedi
Guvernul a trimis ieri Curtii constitutionale plangerea privind refuzul presedintelui Traian Basescu de a o numi pe Norica Nicolai in functia de ministru al Justitiei.

"Primul-Ministru Calin Popescu-Tariceanu a transmis astazi presedintelui Curtii Constitutionale o sesizare prin care se solicita Curtii sa constate existenta unui conflict juridic de natura constitutionala, in sensul art.146, lit.e din Constitutie, intre Guvernul Romaniei si Presedintele Romaniei, cauzat de refuzul Presedintelui de a da curs propunerii inaintate de Primul-ministru cu privire la numirea in functia de ministru al justitiei a doamnei Norica Nicolai. Se solicita Curtii Constitutionale, in numele Guvernului Romaniei, sa constate ca refuzul Presedintelui Romaniei de a o numi pe doamna Norica Nicolai in functia de ministru al justitiei este neconstitutional", se arata intr-un comunicat al Guvernului. Teodor Melescanu, cel care detine interimar acest portofoliu, anuntase cu o seara inainte ca documentatia este finalizata, iar premierul Tariceanu a declarat ieri, la Iasi ca nu intentioneaza sa ia in calcul desemnarea unei alte persoane pentru acest portofoliu. "Deocamdata nu am de gand sa evaluez o alta persoana. Sa gasim o persoana pe placul presedintelui este pentru noi, liberalii, o misiune imposibila", a explicat Tariceanu. Judecatorii CC ar utea sa ia in discutie sesizarea Guvernului dupa 23 ianuarie, pentru ca pana atunci sunt in vacanta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.