Presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu-Tariceanu s-au prins in hore separate, ieri, la Iasi, de Ziua Unirii. Mai mult decåt atåt, Basescu a gafat spunånd ca se implinesc 159 de ani de la Unirea Moldovei cu Tara Rom&
Presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu-Tariceanu s-au prins in hore separate, ieri, la Iasi, de Ziua Unirii. Mai mult decåt atåt, Basescu a gafat spunånd ca se implinesc 159 de ani de la Unirea Moldovei cu Tara Romåneasca, si nu 149.

Presedintele Traian Basescu a fost „surpriza serii“ la Gala Premiilor de Excelenta, organizata miercuri seara de PD-L Iasi. Dupa ce a aterizat la Iasi, seful statului s-a plimbat si a baut o cafea la mallul construit de unul dintre cei mai importanti membri PSD din Iasi, Danut Prisecariu. Basescu s-a cazat la hotelul Astoria, care apartine aceluiasi Prisecariu, si a participat la gala respectiva in restaurantul care este tot proprietatea lui Prisecariu.

'Cuplul>> Basescu-Udrea, atractia serii de 23 ianuarie
„Am ezitat mult inainte de a cobori din camera, aici, la aceasta gala. M-am gandit bine daca sa cobor sau nu tocmai din grija de a nu strica acest eveniment. Nu am vrut ca acest moment sa fie politizat datorita prezentei mele, sa fie pe prima pagina a gazetelor in care sa se scrie 'Basescu se amesteca iar in treburile PD-L si le face reclama si propaganda>>. Dar dupa ce am vazut ca este o manifestare apolitica si la aceasta gala sunt premiate si participa personalitati iesene din toate partidele, chiar pesedisti de frunte, mi s-a parut o totala lipsa de respect din partea mea sa nu cobor. Este un eveniment dedicat valorilor acestui oras si de aceea am venit in mijlocul dumnevoastra“, a spus presedintele. In timpul manifestarii, Basescu a stat alaturi de senatorul PD-L Dan Carlan si rectorul Dumitru Oprea, candidatul PD-L la Primaria Iasi. Elena Udrea a stat si ea la aceeasi masa, fiind - dupa presedintele Basescu - cea mai „curtata“ persoana din sala. Fosta consiliera a presedintelui a dat chiar si autografe persoanelor din sala si a atras privirile prin tinuta sa sexy. In timpul galei, Basescu a primit de la Dan Carlan o insigna de aur care are imprimate un trandafir si numele PD-L, insigna special turnata pentru aceasta Gala a Premiilor de Excelenta. „Aceasta insigna este un simbol al acestei constructii politice pe care am sustinut-o si in care am crezut, Alianta DA“, a declarat presedintele. Apoi a spus ca ii place sa vina la Iasi deoarece isi aduce aminte de copilaria si de viata de licean de la Liceul Negruzzi. Presedintele a fost huiduit la scena deschisa de liberalii din piata, dupa care PNL si PSD au facut hora lor, iar Basescu pe a lui. Sosit inainte de inceperea ceremoniilor dedicate Unirii, presedintele s-a intretinut cateva minute cu „Mos Ion Roata“, personajul care apare de fiecare an in Piata Unirii, la fiecare 24 ianuarie. „Am ajuns prea devreme? Unde sunt ceilalti?“, a intrebat presedintele. Dupa circa 10 minute au sosit, in fine, premierul Tariceanu, cativa ministri, Ion Iliescu, Mircea Geoana, primarul si prefectul de Iasi, dupa care au inceput discursurile. „Iasiul a cedat Bucurestiului capitala Romaniei! E un sacrificiu de care doar moldovenii sunt capabili!“, a spus primarul Gheorghe Nichita in discursul sau. Cat a stat la tribuna, presedintele s-a intretinut jovial cu premierul Tariceanu, ambii si-au strans mainile de cateva ori si chiar au ras. Atmosfera relaxata s-a stins insa in timpul discursului presedintelui, in momentul in care miile de membri PNL aflati in piata, toti imbracati in galben, au inceput sa huiduie. „Nu-mi face placere sa politizati astfel de manifestari!


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.