Presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu s-au prins in hore separate, ieri, la Iasi, unde au participat la manifestarile prilejuite de implinirea a 149 de ani de la Unirea Principatelor Romane, informeaza Mediafax.
Dupa
Presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu s-au prins in hore separate, ieri, la Iasi, unde au participat la manifestarile prilejuite de implinirea a 149 de ani de la Unirea Principatelor Romane, informeaza Mediafax.
Dupa terminarea discursurilor, a ceremonialului religios si a paradei militare, seful statului si premierul au coborat de pe podium, Basescu indreptandu-se spre multime, iar Tariceanu ramanand pe loc.
In timp ce presedintele dadea mana cu simpatizantii si se fotografia cu acestia, Tariceanu s-a prins in Hora Unirii care a inceput sa se formeze in acordurile fanfarei, alaturi de membri ai Cabinetului si de alti politicieni. Fiind in mijlocul multimii, Basescu a initiat o alta hora a Unirii, alaturi de oamenii care-l inconjurau.Presedintele a fost huiduit si fluieratPresedintele Traian Basescu a fost huiduit si fluierat in Piata Unirii din municipiul Iasi, la inceputul discursului pe care urma sa-l rosteasca, si a replicat imediat, criticand "politizarea" evenimentului, insa aceste manifestari s-au repetat si la finalul discursului sau.
In timpul discursului rostit in Piata Unirii, Basescu a vorbit despre semnificatia Unirii Principatelor, spunand ca se implinesc 159 de ani de la eveniment, desi in realitate se aniverseaza 149 de ani.
Inaintea rostirii discursurilor, presedintele Basescu si premierul au schimbat cateva cuvinte. Insa, dupa ce si-au terminat speech-urile, cei doi au stat cu spatele unul la celalalt."Sa gasim o persoana pe placul presedintelui este pentru noi o misiune imposibila"In legatura cu situatia Ministerului Justitiei, premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ca asteapta in cateva zile punctul de vedere al consilierilor sai juridici pentru a decide daca sesizeaza Curtea Constitutionala in privinta respingerii numirii Noricai Nicolai in functia de ministru al Justitiei.
"Deocamdata nu am de gand sa evaluez o alta persoana. Sa gasim o persoana pe placul presedintelui este pentru noi, liberalii, o misiune imposibila", a mai spus Tariceanu, citat de Mediafax.
Premierul Tariceanu s-a referit si la ministrul Muncii, Paul Pacuraru, explicand ca beneficiaza de prezumtia de nevinovatie, dar a anuntat ca a cerut Corpului de Control al Guvernului sa faca cercetari in judetul Gorj referitoare la acuzatiile care ii sunt aduse acestuia.
"Am cerut Corpului de Control al Guvernului sa faca investigatii in judetul Gorj pentru a stabili daca exista sau nu probe care sa sustina vinovatia acestuia (a ministrului Paul Pacuraru)", a declarat Tariceanu.
La manifestatie au mai participat si reprezentantii social-democrati, printre care Ion Iliescu si Mircea Geoana, iar premierul a venit insotit de ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, si fostul ministru al Agriculturii, Gheorghe Flutur.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.