Proiectul pe care presedintii FIFA si UEFA l-au intocmit, ca in fiecare echipa sa se afle cel putin 6 autohtoni, va crea mari probleme si unor cluburi din Liga 1. CFR Cluj, Pandurii Tårgu Jiu, Steaua, Poli Timisoara au impreuna nu mai putin de
Proiectul pe care presedintii FIFA si UEFA l-au intocmit, ca in fiecare echipa sa se afle cel putin 6 autohtoni, va crea mari probleme si unor cluburi din Liga 1. CFR Cluj, Pandurii Tårgu Jiu, Steaua, Poli Timisoara au impreuna nu mai putin de 54 de stranieri in loturi.

Sepp Blater (presedintele FIFA) si Michel Platini (presedintele UEFA), sustinuti puternic de mai multi sefi de federatii, au pus gand rau migratiei masive de jucatori. Acestia au intocmit deja un proiect in care se prevede ca o echipa nu poate folosi mai mult de 5 straini, comunitari sau extracomunitari, intr-un meci. Importurile masive de fotbalisti din America de Sud si Africa au pus pe butuci multe centre de copii si juniori, multe cluburi preferand sa cumpere un jucator gata format decat sa investeasca in cresterea unuia. Acest lucru este extrem de raspandit si la noi, CFR Cluj, Poli Timisoara, Pandurii Targu Jiu si Steaua fiind echipele cu cei mai multi stranieri. Se spera ca din vara proiectul sa fie pus in aplicare, se poarta discutii la Uniunea Europeana in acest sens, pentru a nu se mai face diferente intre comunitari si extracomunitari, mai ales ca in Portugalia, Spani a si Franta se poarta masiv naturalizarile. „Pe problema jucatorilor comunitari acum nu putem face nimic pentru ca este legislatia europeana in vigoare. E vorba de accesul liber la locul de munca. Sper ca proiectul pe care il au Blatter cu Platini, prin care intr-o echipa, in primul unsprezece, sa fie 6 jucatori autohtoni si 5 stranieri, sa poata sa fie aplicat. Stiu de discutiile pe care le-au avut ei cu Uniunea Europeana si sper sa reuseasca. Este o lupta grea, dar sper sa reuseasca. Daca vor realiza acest lucru, atunci cu siguranta ca aceasta regula o vom implementa si noi in Romania“, a spus Ionut Lupescu.

Andone are in lot 25 de jucatori din afara Romåniei


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.