Conform cotidianului Wall Street Journal, grupul doreste sa concedieze mai multe sute de angajati, pentru a termina anul 2008 cu un nivel al personalului egal cu cel din anul precedent, intarind echipele unor divizii considerate prioritare si eliminand slujbe din alte sectoare.
Site-ul specializat Silicon Alley scrie ca Yahoo! ia in calcul concedierea a 15%-20% din efective, reprezentand 1.500-2.500 de angajati.
Grupul nu a dorit sa comenteze aceste informatii.
Yahoo! incearca sa isi sporeasca rentabilitatea, intr-o perioada in care activitatea proprie sufera din cauza unei concurente tot mai dure venite din partea rivalului direct Google.
Titlurile Yahoo! s-au depreciat cu peste 17% de la inceputul lunii decembrie, scazand de la 25 dolari la 20,78 dolari pe actiuni, conform ultimelor cotatii de la sfarsitul saptamanii trecute.
De la inceputul verii, Yahoo! si-a reorganizat deja managementul de top, aducand in functia de director executiv pe fondatorul grupului, Jerry Yang, pentru a lupta impotriva concurentei grupului Google, care se impune pe piata publicitatii online, principala sursa de venituri ale celor doua companii.
Yahoo! a anuntat o scadere de 4,6% a profitului net obtinut in al treilea trimestru din 2007, la 151,3 milioane dolari, din cauza majorarii cheltuileilor de marketing si a unei cresteri a veniturilor de doar 12%, la 1,76 miliarde dolari, sub nivelul de crestere al pietei publicitatii online.
Pe plan mondial, Google obtine peste 32% din veniturile pietei publicitatii online in timp ce Yahoo! obtine doar 20%, in centextul in care in urma cu doi ani cele doua companii erau la egalitate.