Politia nu a stabilit deocamdata cauza mortii, insa se vorbeste despre o supradoza de medicamente. Familia lui Ledger, inca in stare de soc, a declarat ca varianta sinuciderii se exclude. Tatal actorului, Kim Ledger, a vorbit despre "o moarte acciden
Politia nu a stabilit deocamdata cauza mortii, insa se vorbeste despre o supradoza de medicamente. Familia lui Ledger, inca in stare de soc, a declarat ca varianta sinuciderii se exclude. Tatal actorului, Kim Ledger, a vorbit despre "o moarte accidentala" intr-o declaratie acordata presei adunate in fata casei familiei actorului din Perth, Australia. "Era o persoana generoasa, care traia cu picioarele pe pamant si iubea viata (...) Heath a emotionat foarte multi oameni in timpul scurtei sale vieti, dar putini au avut placerea sa-l cunoasca cu adevarat", a adaugat tatal sau. Politistii care investigheaza cazul au declarat ca "investigam posibilitatea unei supradoze... Langa pat am gasit pastile", a spus Browne, adaugand ca medicamentele, care faceau parte din grupul celor care se pot cumpara doar cu prescriptie medicala, includeau si somnifere. Politia a indicat faptul ca exista cel putin doua ipoteze, cea a unei sinucideri si cea a unei morti accidentale in urma unei supradoze. Anchetatorii au mai dezvaluit ca nu s-a descoperit nici un bilet, si nici urme ale unei eventuale "petreceri". Autoritatile au mai spus ca pastilele nu au fost gasite imprastiate langa corpul actorului, cum anuntase initial presa. Menajera l-a descoperit pe Ledger marti, la ora 3:26 p.m., cand a venit sa il trezeasca pentru ca avea programata o sedinta de masaj, cu o maseuza care se afla si ea in apartament, a spus Browne. Potrivit politiei, citata de New York Times, apartamentul in care locuia actorul ar fi apartinut actritei Mary-Kate Olsen. Aceasta participase la festivalul de la Sundance, in Utah, si nu se gasea marti la New York. Insa unul dintre agentii actritei a dezmintit informatia potrivit careia ea ar fi fost proprietara apartamentului.
Probleme cu somnul
Se pare ca tanarul actor nu avea tocmai o viata lipsita de griji. El tocmai se despartise la sfarsitul anului trecut de actrita Michelle Williams si de atunci devenise foarte introvertit. Cei doi au o fetita, Matilda, de doar doi ani.
Intr-un interviu pe care l-a acordat in luna noiembrie, Ledger a marturisit ca productiile la care a lucrat, "Dark Knight" si "I'm Not There" l-au solicitat foarte mult. El s-a declarat atunci "putin mult prea stresat" in timpul filmului despre Dylan. Atunci cand a jucat rolul "Joker" (despre care spunea ca era un personaj "psihopat, schizofrenic si lipsit de orice simpatie"), Ledger a mai povestit ca atunci a avut mari probleme cu somnul: "saptamana trecuta cred ca am dormit in medie cam doua ore pe noapte. Nu ma puteam impiedica sa ma mir cum imi poate lucra mintea, daca trupul este atat de obosit" a marturisit Ledger intr-un interviu acordat The New York Times si in care a mai povestit ca a luat doua somnifere atunci dar care nu l-au ajutat sa doarma decat o ora in plus.
Actrita australiana Nicole Kidman a calificat decesul tanarului actor drept "o tragedie". "Sunt cu inima alaturi de familie", a spus aceasta intr-un comunicat.
Starul Mel Gibson, care a jucat alaturi de Ledger in filmul "Patriotul", a declarat ca este alaturi de familie, cu gandul si cu rugaciunile sale. "Asteptam multe de la el", a declarat Gibson prin intermediul unui comunicat. "Abia isi luase avant si sa-ti pierzi viata la varsta asta este un lucru tragic", a mai spus acesta. "Studioul este socat si distrus din cauza acestei vesti tragice", au declarat intr-un alt comunicat Alan Horn si Jeff Robinov, sefii companiei de productie Warner Bros.
Mafia australiana
Actorul urma sa apara anul acesta in rolul Joker din urmatorul film al francizei "Batman", produs de Warner Bros., "The Dark Knight", la care terminase filmarile. Comunicatul transmis de ei aduce un omagiu unui "actor stralucit si unei persoane exceptionale", in timp ce John Travolta, aflat in prezent in Australia, a salutat "calitatile sale rare" si si-a exprimat regretul fata de "o pierdere imensa". Potrivit Reuters, premierul australian Kevin Rudd a declarat ca tara a pierdut unul dintre marii sai actori, intr-un moment de varf al vietii sale. "Rolurile diverse si provocatoare ale lui Heath Ledger vor ramane in memorie ca unele dintre cele mai mari realizate de un actor australian", a mai spus acesta. Tot Reuters informeaza ca Ledger era unul dintre cei mai tineri membri a ceea ce presa australiana numeste "Aussie Hollywood Mafia" (mafia australiana de la Hollywood), din care mai fac parte Kidman, Russell Crowe, Naomi Watts si Hugh Jackman. Ledger a fost nominalizat la premiul Oscar pentru rolul din "Brokeback Mountain" (2005), distinctie pe care i-a suflat-o Philip Seymour Hoffman pentru rolul lui Truman Capote. Ledger a castigat, insa, pentru acelasi rol premiul Cercului criticilor de film din New York. Filmul i-a adus, insa, taiwanezului Ang Lee premiul Oscar pentru cel mai bun regizor.
"Ilumineaza ecranul"
Actorul nu a facut cursuri de actorie si era de parere ca succesul sau se datoreaza instinctului. Dupa lansarea filmului "Brokeback Mountain", criticul Stephen Holden, de la New York Times, a comparat prestatia actorului drept "la fel de buna ca cele mai bune roluri ale lui Marlon Brando sau Sean Penn". Nascut in Perth, Australia, Heath Ledger a parasit orasul Sydney pentru a pleca la Hollywood la varsta de 19 ani. El a fost remarcat de Mel Gibson, care spunea ca actorul australian poseda "acel factor necunoscut" "care ilumineaza ecranul". Chipesul star s-a despartit anul trecut de actrita Michelle Williams, ce a jucat alaturi de el in "Brokeback Mountain", mama fetitei lui, Matilda Rose, nascuta in octombrie 2005. Cuplul a incercat sa nu se faca remarcat, alegand sa locuiasca in Brooklyn, dar Ledger si Williams tot au aparut in ziarele mondene. Actorul s-a mutat in Manhattan dupa despartirea de iubita sa. Ledger a mai jucat in filme precum "Fratii Grimm", "Puterea dragostei" si "Casanova". Lungmetrajele "Brokeback Mountain", "Fratii Grimm" si "Casanova" au fost selectionate in 2005 la Festivalul de film de la Venetia, unde actorul a devenit o vedeta. In prezent, Ledger se afla pe marile ecrane in "I'm Not There", fiind unul dintre cei cativa actori care au jucat rolul lui Bob Dylan. Interogat asupra statutului sau de star, in 2005, acesta a dovedit ca si-a pastrat luciditatea in ciuda succesului: "Un actor de cinema trebuie sa aiba un comportament model, pentru ca toate gesturile sale sunt observate, dar nu as recomanda nimanui sa ma ia ca model". (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.